Canadian Citizen, men kan jag lämna Kanada med ett utländskt pass? [duplicera]

4

Jag är kanadensisk medborgare med ett österrikiskt pass också. Jag vill lämna Pearson flygplats med bara mitt österrikiska pass att bo i EU. (Jag är i Kanada en kanadensare) Skulle detta vara acceptabelt?

    
uppsättning user32905 16.08.2015 05:36

2 svar

8

Kanadas regering kommer inte att kontrollera ditt pass vid avgång, så det här är inte ett problem.

Ditt flygbolag kommer att kontrollera ditt pass, men de vill bara att du ska hålla ett giltigt pass De bryr sig inte om vilket land det är från.

Du vill naturligtvis ha ditt kanadensiska pass med dig för din återkomst till Kanada.

    
svaret ges 16.08.2015 17:51
2

Jag har dubbelt medborgarskap i USA & Kanada och jag bor i USA Eftersom jag har släktingar på båda sidor av gränsen har jag flög och kört över gränsen flera gånger än jag kan räkna med att presentera mitt amerikanska pass när jag kommer in i USA och mitt kanadensiska pass när jag har gick in i Kanada. Jag har aldrig en gång stött på ett problem med detta. Eftersom Kanada inte har avstängningskontroller tvivlar jag på att ersättning av "USA" med "Österrike" ovan kommer att ge några problem.

Ingår Kanada, presenterar jag alltid mitt kanadensiska pass. Det betyder att det vanligtvis är en del av samtalet med gränsvakt som går så här:

Canadian border guard: Where do you live?

Me: Connecticut.

CBG: What's your legal status in the US?

Me: I'm a dual citizen. Do you need to see my U.S. Passport?

CBG: No.

Detta är summan av förklaringarna jag någonsin har haft att ge om flera medborgarskap och pass. (Men då är jag en vitmask i övre medelklassen, YMMV om du är från en grupp som behandlas med mer misstanke.)

    
svaret ges 17.08.2015 22:08