Makning av en bokhylla ser perfekt iväg med väggen när väggen inte är en riktig 90 grader

0

Hur skulle man gå om att fixa detta markerade gap i fotot:

Bokhyllorna är fästa ihop och nivå (även om potatiskvalitetsfotoet inte får det att se ut så långt)

Men som du kan berätta från den inzoade versionen, eftersom väggen inte är en riktig 90 grader, finns det ett irriterande litet mellanrum.

Vad är det bästa sättet att åtgärda detta?

    
uppsättning Matt 23.11.2016 22:29

3 svar

4

En metod är att ta en styrelse av rätt höjd, plumb den med bokhylsan bredvid väggen. Ta sedan en kompass eller något för att hålla din penna på rätt avstånd och skriv en linje längs brädet efter väggkonturen. Börja längst ner när den är närmast bokhyllan. Du vill inte lämna en så tunn kant att det är svårt att skära. Jag skulle antagligen vilja ha en halv tums minimum. Skär den skriven linjen med en pussel.

Fäst sedan på sidan, spola med framkanten och det ska sitta mot väggen utan några luckor. Jag kan skära en annan bräda och lägga den längs sidan av bokhylla längst ner så att jag kan skjuta bokhyllan i hörnet och inte stressa fasaddelen.

    
svaret ges 23.11.2016 22:58
3

Det bästa sättet att maskera variationen är att flytta bokhyllaenheten borta från hörnet en liten del. Att ha en marginal som är totalt 3 eller 4 gånger större än klyftan du ser nu kommer att göra skillnaden inte märkbar om du inte verkligen mäter det.

    
svaret ges 23.11.2016 23:00
1

Snabb & Enkel lösning:

  • Om det finns någon chans att hyllan kan jiggla: använd shims för att förhindra de flesta, om inte alla, jiggle (scans med boxskärare och snäppa för att trimma överskärmsläge med hyllor)

  • Använd en färgbar, flexibel kuggning, fyll i mellanrummet ca 1/2 "djupt längs mellanrummet mellan hyllor och väggar (med fingret för att skapa en väldigt liten konkav profil ... som en skulle göra när det var en duschplats)

  • måla caulking för att matcha väggen.

svaret ges 24.11.2016 17:35