Showers på / nära Paris Gare du Nord station?

6

Som en del av en fantastisk skidresa i Frankrike med tåg, kommer jag att få ett sovartåg till Gare d'Austerlitz klockan 6 och sedan på väg över Paris till Gare du Nord för att få Eurostar tillbaka till London. Med tanke på den tid som är tillgänglig för överföringen planerar jag inte att hänga på Gare d'Austerlitz, utan i stället ta tunnelbanan över, så om det finns problem finns det dags att gå på ett annat sätt. (Vi kom från Oxford till Bourg St Maurice utan förseningar, i en avslappnad resa, medan alla flyger försenades med en dag, så karma kan innebära att vi slår problem över Paris ...!)

Om allt går till plan men jag borde ha en timme i Gare du Nord innan Eurostar checkin stängs. Jag undrar om det finns någonstans i / nära Gare du Nord där jag kunde ta en dusch? (Jag har tillgång till Business Premier Eurostar-loungen om det hjälper)

    
uppsättning Gagravarr 22.01.2013 21:27

2 svar

4

Den officiella webbplatsen nämner en duschanläggning i huvudlinjen på källarnivå, för 6EUR. Jag tror att det här är McClean-anläggningen som nämns i många forum inlägg runt om i webben.

Eurostar webbplats nämner inte duschar, även i den första klassens lounge.

Det finns fria kommunala duschar i Paris ("bain-douche") - närmast är Les Amiraux (M o Simplon) och Meaux (M o Överste Fabien), men du kommer inte ha tillräckligt dags att gå dit och tillbaka.

    
svaret ges 22.01.2013 22:06
1

Det finns en dusch på lägre nivå vid Gare du Nord. Och det kostar 6 euro. Tyvärr är det fullt av dessa små flugor och det får inte rengöras bra. Rengöringskvinnorna sprayar bara vatten efter att många riktigt smutsiga människor har tvättat sig. Det är äckligt. Jag tror att Gare de Austerlitz har renare duschar.

    
svaret ges 10.11.2014 13:14