What händer med en medelstora räckvidd när Förstora / Minska Person ändrar sin storlekskategori?

5

Vad händer med en piska när det påverkas av förstora personen eller minska personen ?

Såvitt jag vet piska är det enda melee vapnet med ett sortiment. Jag frågar inte om vapen med räckvidd som de förstås.

Det finns två piska, det normala piska vilket är en exotiskt enhänt melee-vapen och scorpionpiska som är en exotiskt lättmelee vapen . En piskskada är 1d2 Small, 1d3 Medium, och 1d4 Large. En scorpion whips skadorna är 1d3 Small, 1d4 Medium och 1d6 Large . Jag kunde också beräkna HP, vikt och pris men igen är det lätt att räkna ut.

Vad jag inte vet är hur 15 fotområdet påverkas. Under vapenbeskrivningarna nämns ingenting för antingen små eller stora varianter av vapnen, förutsatt att det antas att beskrivningen talar om medelversioner eftersom de flesta spelbara raserna är medelstora och de flesta regler är skrivna för Medium.

Min tanke är att piskarnas räckvidd påverkas av karaktärens naturliga räckvidd. Så små, medelstora och stora (långa) tecken kan alla nå 15 fot. Små tecken kan nå 10 meter. Stora (långa) och enorma (långa) tecken kan nå 20. Sålunda ger piska en extra 10 meter räckvidd till din naturliga räckvidd. Men jag har inget bevis eller bevis på detta, och för att jag har intresse för detta, är jag också partisk mot detta svar.

    
uppsättning Fering 16.11.2016 18:08

3 svar

7

James Jacobs säger en typisk piska typ av triples en varelse nås

Paizo kreativ chef James Jacobs säger i denna 2012 posta att en whip tredubblar en typisk medelstora eller större varelse och når angrepp från typiska små varelser från 10 fot bort och kanske i förlängning av typiska diminutiva varelser från 5 fot bort.

Medan Jacobs inte är en källa till errata, citeras han i en 2012-tråd till som fick flera vanliga röster innan Paizo-personalen ansåg att inget svar var nödvändigt. Detta står naturligtvis i motsats till statistiken för balor , men annars verkar det spelbart nog.

    
svaret ges 16.11.2016 18:44
5

Ingen vet.

För regelbundna räckvidd blir din räckvidd fördubblad, så när du blir större och din naturliga räckvidd ökar, når din räckvidd i vågformen ökar proportionellt.

Men piska är ett konstigt undantag: det säger bara att det har en 15-fots räckvidd. Du kan vara alltför bokstavlig och tolka det för att betyda att piska alltid har en 15-fots räckvidd, oavsett storleken på piska och wielder, men det är anmärkningsvärt oförenligt med alla andra vapen i spelet, för att inte tala om rent nonsens med hänsyn till hur piska fungerar (då är det inte möjligt att hota med en piska, om det är någonting även mer nonsensical - "attacker av möjligheter" är bokstavligen det enda som en bullwhip faktiskt kan sägas vara bra för i kamp).

Så ingen tror att räckvidden borde vara 15 meter. Frågan är, vad blir det?

Den första Google-träffen för den här frågan är den här Paizo-tråden och bokstavligen svarar de två första svaren två helt olika tolkningar:

  • Pisken ger dig +5 fot mer än vad du normalt skulle ha med ett räckvidd. Så om en stor varelse hotar upp till 20 fot med ett räckvidd, med en piska hotar det 25 fot.

  • Pisken ger dig tredubbla din naturliga räckvidd. Om en stor varelse normalt hotar upp 10 fot utan ett räckvidd, hotar det 30 fot med en piska (i stället för 20 ft med ett regelbundet räckvidd).

Det finns inget i reglerna som täcker vilket av dessa två alternativ som är fallet och jag vet att ingen Paizo-utvecklare någonsin har kommenterat problemet ( James Jacobs har , men han är den kreativa regissören, inte en regeringschef-YMMV på hans auktoritet här). I slutändan kan de ignorera problemet eftersom piska är nästan oanvändbara och så det borde nog aldrig komma upp.

    
svaret ges 16.11.2016 18:25
0

Du kan ta vägen att öka eller minska storleken på en whip-förändring är räckvidd i 5 fot steg. Detta, en liten som har 10 fotsträcka, stor har 20 för osv. Det gör piskstatistik på balorpassningen, gör storlek liten sak, ger små varelser ett livskraftigt (sort) nåvapen, etc. Med tanke på att jag har Aldrig sett en konsekvent dom på piska, det är lika bra ett alternativ som helst, tror jag.

    
svaret ges 17.11.2016 19:22