Är jag berättigad till ett annat visum efter det att mitt arbetsdagsservis utlöper, om jag är anställd? (Kanadensisk medborgare som arbetar i Nederländerna) [stängd]

1

Jag är en kanadensisk medborgare som för närvarande arbetar i Nederländerna på ett arbetsferievisum. Jag är anställd och vill stanna längre. Känner jag till ett annat visum?

    
uppsättning user21874 17.10.2014 01:03

2 svar

2

Detta regeringens hemsida säger maxperioden för en arbetsdag MVV är 1 år. -holiday-program-netherlands-canada.pdf% 5B2% 5D "> Denna broschyr för arbetsdagar säger att du inte kan ansöka om du tidigare har använt denna visum. Så det ser ut som om du inte är berättigad till ett annat visum för semesterlovgivning.

Du kan få en 90-dagars schengenvisum, men det tillåter dig inte att arbeta.

Du kan få ett utbytesvisum som en au pair , men om inte detta är din nuvarande anställning som förmodligen inte matchar dina planer. Det finns också något som heter Kulturutbyte , men jag är inte säker på detaljer.

Ditt enda andra alternativ skulle vara att få en MVV Employment , med din arbetsgivare som sponsrar dig. Jag kan inte prata för Nederländerna, men i Australien är det en inblandad och dyr process för arbetsgivaren, så det är osannolikt att de vill göra det om du inte har några ganska värdefulla färdigheter.

    
svaret ges 17.10.2014 06:09
1

Som alla andra är du "berättigad" för en ordinarie arbetsvisum men det är mer komplicerat och dyrt än ett visum för arbetsdagen. Jag tror att det under alla omständigheter kommer att behöva hjälp från din arbetsgivare så att det kan fungera om du gör skickligt arbete och vill stanna på lång sikt men inte om du bara vill förlänga ett visum för arbetsdagssemester i några månader.

Generellt finns det tre alternativ:

Det finns vissa skillnader i krav och konsekvenser (t ex EU-blåkortet har strikta minimikrav, men ska göra det lättare att flytta till ett annat EU-land i framtiden).

    
svaret ges 17.10.2014 09:20