How lång kan jag gå över marken med betongfot?

2

Jag bygger en 20 "x 20" fotdäck med en 10 "x 12" Pavilion i ett hörn, bort från huset. Jag behöver betongfodrarna för att paviljongen ska spola eller precis ovanför däckens yta . Det finns fyra 8 "x8" x8 "-poster för paviljongen, (det var en paketavdelning), så var och en av betongfotarna kommer att vara en annan höjd över betyg på grund av gårdhöjden. Tre av stolparna kommer att ha en fot på 20 tum eller mindre över klassen, men den fjärde kommer att behöva vara 34 1/2 tum. Kommer en 12 "x12" förskjutning vid 3 fot djup och 34 1/2 tum över marken vara tillräcklig? Trä, kontakter och takläggning för paviljongen väger in på 2300 kg. Detta är min fru dröm däck för att sitta tillbaka och människor tittar men jag vill att det ska vara säkert. Vi är i KC-tunnelbanan i Missouri. Vilken hjälp som helst kommer att uppskattas. Steve

    
uppsättning Steve Harris 21.04.2015 21:31

1 svar

2

Om ordentligt förstärkt och om den faktiska foten (vilken 12-kolumnen inte är, om du inte har någon bländare eller platt platta i botten, som du borde omprövas om du inte har ett fantastiskt lager) är av tillräcklig storlek för att stödja både den pålagda belastningen och vikten på den längre kolumnen, borde det inte vara ett problem.

Men det är svårt att noggrant bedöma sådana saker långt ifrån, eller för att vara säker på att det kommer att vara säkert i dina specifika jordar och konfigurationer. Några timmar av en civilingenjörs tid för att fastställa exakt vad som skulle vara säkert är antagligen pengar bra till sinnesfrid.

Den här artikeln kan vara oformal även om det inte är allt som är DIY-orienterat. Sidofältet föreslår att minimumskåpan (betong mellan yta och stål) ska vara 3 "på botten (jord) sidan av foten och 1-1 / 2 tum på sidorna av kolonnen, förutsatt att du använder # 4 bar vilket är ganska typiskt för små projekt. Så du kan använda 6 # 4 barer i en 8-9 "cirkel, böjda utåt på botten och bundet samman var 8-12" vertikalt. Om du verkligen vill vara oddball overkill husägaren du Jag kommer att hitta ett sätt att böja en bar i en spiral för att knyta de vertikala staplarna tillsammans, precis som de stora pojkarna gör. Resten av oss brukar kompromissa med tråd, andra än de som hoppas fiberedbetong är allt de förstärkande de behöver .

    
svaret ges 21.04.2015 22:06