Vad hade Zhaan gjort för att fängslade?

7

I den första episoden av Farscape säger Zhaan "Även bland mina folk var jag något av en anarkist. Jag var faktiskt den ledande anarkisten."

Som jag minns, nämns detta inte igen i serien (men det kan jag självklart ha saknat det eller glömt det, jag började titta på den den andra dagen och det har gått många år sedan förra gången) .

Jag är nyfiken på vad det delvisa samhället var, med tanke på att det står "även bland mitt folk ...", med lite betoning på ordet "jämn". Som jag förstår att det var ganska en prestation att vara en anarkist bland Delvians. Och i ljuset av detta, vad gjorde hon egentligen?

Jag föredrar en universums förklaring som jag bara har missat eller glömt, men saker som borttagna scener eller intervjuer med skaparna och besättningen är definitivt acceptabla.

I slutet av avsnittet "Den gamla svarta magiken" säger hon också att hon var en vild, innan hon blev präst, och med troligen inte närstående får jag intrycket att detta är svaret; som jag förstår det var hon en präst innan han fängslades.

    
uppsättning Duane Dibbley 10.01.2017 10:43

1 svar

11

Från Farscape: Rhapsody in Blue lär vi oss att Zhaan fängslades för ett politiskt motiverat mord, hennes mentor Bitaal som hade gripit magten i Delvia i en kupp, inbjudande i fredsbevararna.

Zhaan: (whispering) Release your mind Bitaal. Surrender your demons. For I have others replace them. (and she begins to inflict pain on him)

Bitaal: (arching his head back as his hands fall away from her) What are you doing?

Zhaan: (sobbing) Avenging the lives you have ruined. The world you put at risk.

Bitaal: (screaming in agony as he dies in her hands) No! Zhaan! ZHAAAAAAAN! (Zhaan cries out in grief)

(cut back to the Delvian temple-ship and present reality)

John: What the hell was that?

Zhaan: The crime I was imprisoned for.

John: (he staggers away from her, horrified) You - You killed the guy you were having sex with?

    
svaret ges 10.01.2017 11:00