Varför säger Galadriel "Jag kommer att minska"?

10

I Ringbandets Sammanslutning, efter att Galadriel är frestad av ringen, säger hon: "Jag passerade testet. Jag kommer att minska ... och gå in i väst ... och förbli Galadriel".

Vad menar hon med att säga att hon kommer att "minska" och "förbli Galadriel?"

    
uppsättning justin 03.04.2015 06:35

5 svar

10

Vid ringenes Herrens tid har mer och mer av Elven-befolkningen i Middle Earth beslutat att återvända till de odödliga länderna, delvis beroende av den ursprungliga uppkomsten av Sauron, från vilken de utrotade stora missförhållanden men inte kunde återhämta sig som Gondor och Arnors män gjorde. Männs välstånd under de följande åren, medan det fortfarande fanns en hög kung av dessa riker, ansåg för de flesta Eldar att deras tid på Middle Earth snart skulle sluta, särskilt så mycket av sina egna riker hade gått vilse redan före Sauron kom till makten som Gondolin. Med deras befolkning minskat avsevärt och deras brist på att det långsamma förfallet av deras inflytande efter Gil Galads död skulle ha gett de flesta älvor anledning att lämna.

Eregion regionen där de flesta av Noldorälven hade befolket hade vid tiden för LOTR fallit i förfall och övergivits. Elrond styrde över det sista högbefolkade riket väster om Misty Mountains (The Gray Havens men med en Elven befolkning, det var mycket mindre i jämförelse och de flesta skulle lämna före och under Ringets krig). Galadriel själv är förmodligen en av de sista av de starkaste Elven-blodlinjerna och en av de mäktigaste karaktärerna i Middle Earth vid den tiden men som konfronterat Necromancer och knappt besegrade honom vet hon att om Sauron besegrade de fria människorna då kunde hon inte försvara Älvor med hennes magiska Elrond nämner Gandalf, det finns ingen styrka kvar i älvorna för att stela mörkret.

Med den kunskapen tror jag att de planerade att gå oavsett men stannade längre än de flesta eftersom de förmodligen kunde hålla Sauron under en kort stund medan resten av sitt folk försökte fly. Du måste uppskatta att uppgiften Frodo skickas att göra. De flesta av de fria människorna tror att vara självmord, knappast någon förväntad Frodo för att uppnå det han lyckades, trots att de hade hopp om att de tvivlade på att han skulle återvända. Frodo själv börjar tvivla på att han och Sam kommer att överleva och det är bara Sam som har tillräckligt med tro att de fullgör sin uppgift. Likväl med Saurons nederlag har de flesta av alverna redan avgått och Galadriel skulle inte se någonting kvar när hon kan lämna sig till sitt folk, särskilt som Middle Earth inte längre behöver henne att skydda landen väster om Lorien från Sauron så Galadriel I tänk alltid att lämna som hon visste att hon inte kunde stå emot Sauron och med sitt nederlag var hon fri att vara med sitt folk igen i de odödliga länderna.

    
svaret ges 03.04.2015 21:54
7

Hon förutsåg att när ringen av Herren blev förstörd, skulle hennes ring också förlora sin makt. Som ett resultat kunde hon inte längre behålla sitt rike. Trots detta har hon låtit Frodo gå vidare.

    
svaret ges 29.01.2018 09:28
4

För att lägga till de befintliga svaren, vill jag förklara en del av betydelsen av den första delen av citatet. Det är inte vad du frågar om, men meningen går över människornas huvuden, såvida de inte har läst Silmarillion eller Oavslutade talar , så jag men det skulle vara bra att expandera lite, om någon landar här.

Galadriel är över 7000 år gammal. Hon föddes i Undying Lands ("väst"), och var en ledare av händelserna som ledde alverna till Middle Earth. Hon vägrade att återvända i slutet av första åldern, och så valar Valaren henne från att återvända senare. Därför betydelsen av hennes uttalande. Inte bara tror hon att (efter årtusenden) Valar låter henne återvända, hon behöver och vill äntligen, för att Elven går över.

Detta är mitt favoritexempel på hur behandlingen Silmarillion berikar en omläsning av Ringenes Herre . Jag är verkligen glad att filmen höll det också.

    
svaret ges 31.07.2017 08:58
4

Hon minskar eftersom tiden för herravälden hade kommit. Det betyder att hon kommer att förlora sin myndighets ställning.

Hon är kvar Galadriel eftersom ringen inte kommer att förändra henne som den gjorde för Gollum. (För att illustrera vad som skulle hända om hon accepterade presenterade hon en bild av sig själv som var förkrossad av ringen och förklarade: "I stället för en mörk herre skulle du ha en drottning! Inte mörk men vacker och hemsk som gryningen! Förrädiska som Havet! Starkare än jordens grundar! Alla ska älska mig och förtvivla! ").

källa

    
svaret ges 03.04.2015 20:54
1

Hon säger inte "Jag passerade testet". Hon säger (åtminstone i boken) "Jag passerar testet". Det betyder att hon i allmänhet är stark nog för att motstå frestelsen om och om igen, och att det inte var för första gången som hon fick tanken på att få Ringen.

    
svaret ges 06.03.2017 11:44