How att byta ut några brädor i trägolv

7

Jag vill byta ut några brädor i vårt färdiga bambu trägolv. När jag tar bort de skadade brädorna och lägger in de nya brädena, hur får jag den sista brädan? Hur får jag det befintliga golvbrädet som passar in i spåret av det nya?

    
uppsättning Vitalik 11.08.2011 14:11

3 svar

9

Den sista styrelsen är alltid den tuffa. Ett trick som brukar fungera är att skära av den undre halvan av spåret. Nu kommer den sista styrelsen helt enkelt att lägga sig på plats.

Problemet är då att få det att hålla sig nere. För det kan du behöva några väl placerade finish naglar, placerade i brädet. Använd sedan lite kitt för att dölja de små nagelhuvudena. En limpärm längs tungan kan också bidra till att hålla den på plats.

    
svaret ges 11.08.2011 14:57
4

Du måste skära botten av lunden av det bräda du lägger in. Då måste du lima ner det eftersom det inte längre har en hel lund.

    
svaret ges 11.08.2011 14:56
2

Åh det här är en tuff. Mest troligt är brädorna tunga och spår så att du inte bara kan dra ut dem. Dessutom är de troligen häftade mot golvet (vanligtvis rekommendera häftning av bambu i stället för spikning.) En strategi är att arbeta bakåt från slutet av installationen mot den plats där du behöver byta brädorna. Men det kan vara att ta bort mer än vad du vill och klammerna / naglarna kan vara svåra att ta bort.

Det andra tillvägagångssättet skulle vara att sätta en cirkelsåg till plattformens djup och skära längs de styrelser som du vill byta ut. Detta skulle ta bort taungan och troligen häftklammerna / naglarna håller dem nere. Då skulle du ersätta med de nya brädorna, med tanke på att den sista brädet du placerar också måste ta bort tungan så att den kan passa ner direkt på plats. Du kan rippa detta med en bordsåg.

Sammantaget är detta ett hårt jobb, och det är verkligen svårt att se ut som den ursprungliga installationen. Den "rätt" lösningen skulle vara att ta bort brädorna från de dåliga till väggen, men det är nog mer arbete än vad du vill.

    
svaret ges 11.08.2011 15:04