Hjälp mig att identifiera en roman jag läser tillbaka i slutet av 70-talet eller början av 80-talet - "Eureka" och högteknologisk astralprojektion

7

Jag försöker identifiera en roman jag läste tillbaka i slutet av 70-talet eller början av 80-talet. Som jag minns det skulle historiens synopsis vara att ett man- och kvinnalag undersöker en maskin som de designar för att inducera en tillfällig telepatisk eller out-of-body / ESP-typupplevelse. När berättelsen fortskrider, upptäcks ett utbrott av främmande rymdskepp med en kropp i den. I slutändan möter huvudpersonerna en utomjordisk enhet som inte är ond eller en brottsling och har stört deras ansträngningar. Huvudforskaren slutar använda sin maskin för att helt riva sitt medvetande från sin kropp så att han kan slåss utlänningen på "astralplanet" eller vad han än är på. Jag minns också denna bok som introducerar mig till ordet "eureka", som var en central kontaktpunkt vid en tidpunkt. Sammanfattningsvis hade den här historien några riktigt bra koncept, även om jag inte kan komma ihåg hur bra historien kanske håller i dag. Jag skulle fortfarande älska att ta reda på vad det var och ta en annan titt. Tack för någon hjälp som någon kan ge.

    
uppsättning Lord Beowulf 04.12.2017 15:34

1 svar

6

Sinnet från yttre rymden av Eando Binder

Det första ordet i romanen är "Eureka".

Ett par forskare från Serendipity Labs snubblar över en kraschad flyktig alger. En utomjordisk brottsling utan någon fysisk kropp lurar inuti, och försöker ta över jorden. Forskarna vid Serendipity måste utveckla astralprojektion, telepati och annan ny vetenskap för att bekämpa hotet.

    
svaret ges 05.12.2017 01:16