Is "DnD" används officiellt som en förkortning för "Dungeons and Dragons"?

9

Jag har märkt att det inte är ovanligt att Dungeons and Dragons förkortas till "DnD".

Är detta officiellt korrekt? Jag vet att officiella källor ofta förkortar den till "D & D", men har några officiella källor stavat det som "DnD?"

    
uppsättning Rogue Jedi 13.12.2015 23:44

3 svar

31

Den officiella förkortningen är D & D ; DnD är en fan-uppfinning. Den har fått valuta idag med hjälp av Internet, där det är både lättare att skriva och mindre sannolikt att bli manglat av dåligt utformad webbplats programvara.

(i alla fall är den konventionella överföringen av den verbalt förkortade och 'n' , så en officiell stavning av det verbala "Dee uhn dee" skulle ha varit mer sannolikt ursprungligen D'n'D ändå, om det hade valts, inte DnD .)

Också, Dungeons och Dragons "är också felaktiga, eftersom titeln alltid har använt en ampersand, som i Dungeons & Drakar .

De enda platser där n visas officiellt idag är där en ampersand kan inte eller inte användas - som i domännamn på webbplatsen (där ampersands är förbjudna av tekniska skäl) och filnamn som måste vara tvärplattform (där ampersand är ett " osäkert tecken "). Därför har vi dndclassics.com istället för d & dclassics.com och dnd .wizards.com , D & D's hem. Överallt att ampersands inte är tekniskt omöjliga eller oanvändbara att använda är den officiella förkortningen alltid D & D .

    
svaret ges 14.12.2015 00:14
8

Det finns en term för att skriva ner ett ord baserat på hur det låter, en " vocable ," när du gräver in i fonologi. Om du går tillbaka före Endless September var användningen konversation snarare än skriftlig eller skrivad eller hittad på rad.

När du kör "D och D" tillsammans i talat form, som är kort för "Dungeons and Dragons" (vilken förkortning går tillbaka till 70-talet när spelet uppstod) det låter som "DnD" (eller dee uhn dee) . Jag kommer ihåg vår grupp som hänvisar till den i den korta handen i gymnasiet (mitten av 70-talet) och hörde samma på college i de grupper jag spelade in.

DnD är det typade uttrycket för den förkortningen. Som påpekat i @ SevenSidedDies svar har förbuden mot användning av ampersand (er) i någon datoranvändning förkortat spridningen av den förkortningen till den punkt som har blivit kort hand ... även på bolagets hemsida som nu äger spelet. Eftersom Wizards of the Coast innehåller det i deras webbplatser namn för den produkten (dnd.wizards.com) kan du argumentera att dnd är en officiell förkortning för spelet.

Medan @ SevenSidedDies svar inte är felaktigt, existerade världen, detta ord / förkortning och spelet innan internet gjorde.

    
svaret ges 14.12.2015 04:31
3

I enklaste termer:

Trollkarlar använder sig av DND-versionen på filnamn och URLS, därför är det klart acceptabelt för dem att använda det. Exempel på webbadresserna är D & D-webbplatsen (dnd.wizards.com) och D & D-webbplatsen (dndadventurersleague.org) och flera filnamn under de senaste tre åren, till exempel DnDAdvLgLogsheet.pdf (finns för närvarande från D & ; D AL OOTA nedladdningar sida.

Det här är inte det enda sättet att förkorta. Flera filnamn börjar i stället med DD, speciellt äventyr för äventyrarens liga, till exempel DDEOutoftheAbyss.pdf, och andra saknar ett prefix D & D, som ALPGv3.pdf.

    
svaret ges 15.12.2015 02:53