Använd en 1-polig GFCI för att testa en halv tråd med flera ledningar

3

Jag söker mitt elektriska system för defekter, fixar den sista killarens arbete. Han älskade att korsa neutrals (ta en varm från krets 5 och neutral från krets 19). Jag har hittat flera instanser, men det är verkligen långsamt.

Det verkar som om jag kunde påskynda detta mycket genom att slå på varje belastning, sätta dummybelastningar i varje behållarkedja (nattljus) och tillfälligt installera en GFCI och se om den går ut. Jag är bekväm med den planen.

Men han älskade också flertrådsgrenkretsar . Jag har gett dem särskild uppmärksamhet och jag tror att de är OK, men vill ändå testa dem. Denna panel är föråldrad, och en 2-polig GFCI-brytare är orimligt dyr. Så jag vill använda 1-polig GFCI för att testa hälften av MWBC åt gången. Den andra heta skulle orsaka en falsk läsning, så jag vill bara koppla bort den tillfälligt.

Verkar detta som en rimlig plan?

    
uppsättning Harper 06.03.2017 18:34

2 svar

1

Jag skulle föreslå snarare än att lämna en varm kopplad du kopplar de två heta kablarna tillsammans. På så sätt kan du testa hela kretsen på en gång och du behöver inte hantera en lös och potentiellt farlig tråd.

Detta bör bara göras när du är ganska säker på att inga heta neutralt 240V-enheter är anslutna till kretsen.

    
svaret ges 06.03.2017 23:46
-2

Utgångstestare är billiga och med sina 3 lysdioder kan du berätta om en rad ledningsfel. Jag skulle inte arbeta på någonting så här utan en.

När det gäller neutralerna, i en ideal värld, borde de alla vara desamma, om de går tillbaka till samma lådan, men ibland sker saker och man kan ha mer motstånd än en annan.

Återigen kan utmatningstestaren vanligtvis berätta för detta.

Det bästa sättet att testa ett GFCI är med de interna test- och återställningsknapparna.

Och det bästa sättet att veta om det skyddar nedströmsförsäljningarna är, (du gissade det), med en uttagstestare.

    
svaret ges 06.03.2017 23:11