Can vampyr-biten lik påverkas av uppståndelsen stavning innan de stiger?

15

Jag skapar en historia med en anpassad vampyrspellcaster (MM 297), och jag vill att hon ska använda mild repose stavning på sina offer för att förhindra att de hyser som vampyrspottar eftersom hon begår dem i sin familj krypt som troféer .

Gentle repose

You touch a corpse or other remains. For the duration, the target is protected from decay and can't become undead. The spell also effectively extends the time limit on raising the target from the dead, since days spent under the influence of this spell don't count against the time limit of spells such as raise dead.

Naturligtvis är målet för PC: er att hitta och döda henne, och de kommer också att upptäcka alla liken som hon gömde i krypten. Kan datorn återuppliva offren med uppståndelsen stavning? Vad händer med biteffekten som väcker vampyrspott från en död person, om den personen inte längre är död?

Biteffekt

[...] A humanoid slain in this way and then buried in the ground rises the following night as a vampire spawn under the vampire's control.

Uppståndelse stavning

[...] This spell neutralizes any poisons and cures normal diseases afflicting the creature when it died. It doesn't, however, remove magical diseases, curses, and the like; if such effects aren't removed prior to casting the spell, they afflict the target on its return to life. [...]

(Observera att jag har angett uppståndelsen stavning, och inte sant resurction , eftersom den sanna avlägsnar någon form av sjukdom eller effekt)

    
uppsättning Yotus 10.08.2016 11:52

3 svar

2

De kan, med en fångst och några antaganden.

Det enda sättet RAW jag kunde hitta för att återuppliva offren med hjälp av Uppståndelse stavning är att först casting Större restaurering för att ta bort effekten av vampyrens bett (sedan offren är inte vampyrer ännu) och sedan kasta Uppståndelse . Uppståndelse stavning på egen hand skulle misslyckas, eftersom biten fortfarande är i kraft. Detta skulle behöva göras inom 10 dagar, eftersom annars effekterna av Gentle Repose skulle gå bort och offren skulle stiga som frivilja vampyrgrop.

Det antas emellertid att vampyrens bett, eller åtminstone det är en hälsokompensationskomponent, är en magisk förbannelse, som Större restaurering kan kastas på ett lik som snart kommer att stiga som en odöd utan intervention (på samma principer som sovande varelser är dock skapelser, även om offren i fallet skulle vara tillfälliga lik om de lämnas obevakade) och att Större restaurering täcker vampirism (antagande gjord av lycantropi som kan botas av Större restaurering ).

    
svaret ges 10.08.2016 13:54
5

Det är din värld. Effekter som detta är mycket mer en historia än ett spelbalans eller mekanikproblem. Känn dig fri att göra vad som är mest meningsfullt för dig. Ändå, här är mina tankar:

Baserat på vampyrbitens ordalydelse är det möjligt att om ett offer förhindras att vända sig till vampyren på den första natten efter dödsfallet och begravningen, kommer de aldrig att bli vampyrspann.

Alternativt, om du tycker att Gentle Repose ska förlänga timern på vampyrbitet (tänkbart, baserat på ordalydelsen av GR), så är all den part som måste göra är att begrava likena för den första natten, då kommer de att ändras inte.

Jag ser inte att offret blir en vampyr direkt, eftersom GR förhindrade dem från att vända sig. Så om de inte är begravda på sin första natt efter att GR har slitit bort, borde de bara gå vidare i sömnen.

Om PC: n använder uppståndelsen, kan du bestämma att förbannelsen fortfarande är kvar i blodet, och att när de dör nästa gång och är begravda, blir de en vampyrgödning då. Eller du kan styra det, eftersom förbannelsen bara påverkar lik, det faktum att de lever permanent tar bort förbannelsen.

Som jag sa är det verkligen upp till dig. Det finns ingen balansproblem här, så det som gör den mest tematiska förnuftet verkar som att gå.

    
svaret ges 16.08.2016 21:57
-3

Första bra koncept för en historia - låter som kul. Som om datorn inte gör någonting, kommer det att finnas många frivilja vampyrer som körs om.

Från spelarens synvinkel finns det flera alternativ som ska fungera:

  • Bränn alla kroppar (eller förstör dem på andra sätt) - sparar mycket tid och pengar och inga vampyrer kommer att springa runt.

  • Spendera pengarna för en höjd död - det här kommer att bryta vampyrgropscykeln och returnera dem till hälsa med 1 hk. Det framgår tydligt av ditt citat av biteffekten att de bara återvänder som vampyrspy bara om 2 saker händer - dödad av bit och begravd i marken. Därefter vänder de sig till vampyrgrop efter att ha blivit en dag. När du höjer dem är de inte längre döda och cykeln är trasig (även om du dödar dem med en ax och begrav dem, de är bara döda). Det finns inget om en förbannelse (magisk eller på annat sätt) skriftlig / som behöver hanteras. De är inte odöda än, de behöver bara vara villiga att komma tillbaka.

  • Tillbringa en uppståndelse stavning - samma som 2 men mer pengar och de är i full hälsa.

  • Obs! Det här är din (DM: s) historia i slutet av dagen. Du kan göra det lättare eller svårare beroende på din berättelse. Det är ditt samtal på vilket svar som fungerar för dig.

        
    svaret ges 11.08.2016 22:32