Does den röda drottningens ansikte avsiktligt framkalla Mickey Mouse?

3

När du tittar på Alice genom det snygga glaset kom tanken till mig att den röda drottningens hår är formad som Mickey Mouses öron. Det finns även denna spik i mitten, med en stor panna. Huvudet är mycket större än kroppen.

Vet någon om det gjordes med avsikt? Är det en hyllning till Mickey av något slag? En av anledningarna är att Mickey är en symbolisk karaktär av Disney, filmens produktion Studio.

Det är ganska uppenbart att det primära designmålet är att få huvudet att se ut som ett hjärta. Det här är inte frågan här. Det kan finnas flera designmål. Frågan är om det finns ett påskägg eller hyllning som består av att anpassa detta hjärtformade hår för att framkalla Mickey Mouse.

Vet någon någon intervju som bekräftar eller förnekar detta?

    
uppsättning Tom 23.02.2017 14:18

3 svar

87

Som med många anpassningar av Lewis Carroll har karaktärerna av Queen of Hearts och The Red Queen kombinerats.

Således är hennes hår i form av ett hjärta. Varje likhet med Mickey Mouse är en slump.

änkens topp är ett vanligt utseende, särskilt för skurkaktiga tecken, och gör också ansiktet mer hjärtat formade.

Konceptkonsten ser ännu mindre ut som Mickey Mouse.

Nej, ingen har någonsin uttryckligen bekräftat eller förnekat detta, av samma anledning har ingen uttryckligen bekräftat eller nekat om hennes hår var tänkt att se ut som en nötkött.

    
svaret ges 23.02.2017 14:33
42

Enligt frisyren Terry Baliel var pärlan för Helena Bonham-Carter speciellt utformad för att se ut som ett hjärta. En likhet med formen av Mickey Mouse's huvud verkar vara en slump och därför oavsiktlig.

Hair: “Helena’s look was hard and structured,” says Baliel. “We wanted the wig to be heart-shaped — we built some mesh pads and combed the hair, strand by strand, over that, ending up with curls on top so it almost looks like a bouquet of roses.

Här är en länk till intervjun där kostymerna & hårdesign för varje karaktär diskuteras:

länk

Historik:

Med lite mer forskning finner vi att både Drottning av Hjärtan och hennes fiende Hertiginnan hade huvuden som var ungefär hjärtformade på grund av deras huvudbonader, som är framförallt elisabetanska ursprung. Denna tolkning av karaktären går tillbaka till de ursprungliga 1871 Tennielillustrationerna:

Det är viktigt att notera att den faktiska texten i böckerna aldrig beskriver huvudet som sådant, eller ens ger mycket av en fysisk beskrivning alls.

    
svaret ges 23.02.2017 22:18
18

Jag håller med @OrangeDog om att det hjärtformade håret är tänkt som en påminnelse om att denna karaktär både är Queen of Hearts och Red Queen . Det kan dock också vara en överdriven version av frisyren som finns på ett känt porträtt av drottning Elizabeth I.

svaret ges 23.02.2017 22:25