En förklaring av magi i Call of Cthulhu [stängd]

-2

Jag har letat efter en förklaring om hur magiker fungerar i CoC men jag har inte hittat en stor omgång om hur man använder den, vad den är och hur en utredare kan använda den.

Om någon hade en länk till mig eller en förklaring, skulle jag verkligen uppskatta det.

    
uppsättning Antoine Renault 02.05.2015 19:26

1 svar

6

Det finns inte mycket att veta. Magic i Call of Cthulhu är inte något som spelarens karaktärer hanterar mycket, om alls, eftersom med magi betyder vanligtvis slutet på tecknet :

Some characters will learn little bits of ritual magic during their time investigating the dark places of Earth. These spells tend to be very narrow, fairly powerful, and usually maddening to cast. If being an investigator is hard on the mind, becoming a sorcerer is downright suicidal at times. Academically inclined characters who decide to learn a few spells will have to balance their Sanity against the usefulness and power offered to them by magic.

Spells orsakar inte alltid och omedelbart att datorn är ospelbar, men de sannolikt gör det, så det är inte en del av spelet som spelarna förväntas använda mycket, om någonsin. Hur en utredare använder magi är vanligtvis starkt beroende av hur de upptäckte en sådan sinnesbrottande hemlighet i universum, och är därför mycket mer upp till Skyttens diskretion än vad som är vanligt för spel med magi.

När det gäller mekaniska detaljer, hur magisk fungerar (förutom att förstöra caster-sinnen), liknar hur det fungerar i andra spel i Basic RolePlaying -familjen: du börjar casta stavningen, du rulla din magiska skicklighet (om tillämpligt), du subtraherar Magic Points från din pool och stavningen gör vad den säger att den gör. Resten av ett typiskt magiskt system (till exempel hur du lär dig stavningar, hur många du vet, hur du laddar Magic Points, etc.) är inte riktigt relevanta, eftersom utredare som spelar stava är extremt sällsynta och överlever sällan erfarenheten. De brukar inte göra en vana att göra det, än mindre bygga upp en repertoar av stavar som de slänger i sken som i fantasvarianter av BRP.

    
svaret ges 02.05.2015 20:17