Vad exakt temperatur tillåter mig att lagra frysta produkter verkligen länge?

0

Så länge jag kommer ihåg, blev jag alltid tillsagd (och jag var alltid så säker), att minus 18 grader Celsius är en optimal temperatur för att lagra frysta produkter för riktigt, verkligen länge. Månader oftast och vid vissa typer av kött och fisk, till och med upp till ett år.

Några andra källor, som jag minns, men inte kan citera just nu, sa att i minus 18 grader Celsius mest (om inte alla) produkter kan hållas till minst "bästa före" datum.

För en tid sedan gick jag till en av de polska butikerna runt mig och jag var chockad över att hitta denna infobox:

Detsägeriprincipattiminus18graderCelsiuskanjaglagraallaprodukterupptillenmånad(såinte"många månader" och inte "riktigt lång"), med undantag för glass (vilket även vid denna temperatur kan " t lagras längre än en vecka +).

Och minus 24 grader Celsius * Jag kan lagra de flesta frysta produkterna "många veckor". Vilket leder mig till slutsatsen att det inte är tillåtet att lagra frusen mat under "många månader" eller "riktigt långa" under några hem-tillämpliga förhållanden.

Vad saknar jag? Är ovanstående tabell korrekt?

* Det nämns inte att ingen kylskåp / frysare som jag använder kan köra minus 24 grader Celsius temperatur och att vara ärlig - jag har aldrig hört talas om någon hemriktad enhet som kan för att uppnå denna temperatur.

    
uppsättning trejder 13.06.2016 23:18

2 svar

1

Det finns ingen magisk temperatur som är optimal för alla frysta livsmedel. Även efter tillverkningen och innan produkten slutar i din kundvagn har produkterna lagrats på minst 3 olika temperaturer i kyllagerförvaring.

    
svaret ges 14.06.2016 02:44
1

-24 ° C brukar vara bröstfrysare, inte upprättar.

-18 ° C verkar allmänt anses vara tillräckligt kallt att även gammaldags mammut fortfarande skulle vara säker, om än lite torr. Den enda försiktigheten är auto-avfrostningssystem i vissa frysar, de höjer temperaturen regelbundet (se dokumentationen för din frysmodell).

    
svaret ges 14.06.2016 11:13