Att ringa bara pengar till Japan - Några tips om hur jag ska skydda pengarna?

4

Jag tar med pengar för en 20 dagars resa, och jag ändrar allt till min avgångsort (Australien).

Så nu har jag mycket yen i min plånbok.

Några tips om hur jag ska hantera pengarna när du flyttar? Jag ska bo i vandrarhem (J-Hoppers, Hana Hostel osv.), Och jag kommer mest att resa runt med kollektivtrafik och promenader.

Är det säkert att hålla några i min väska tillbaka på vandrarhemmet? Ska jag ta med allt, eller borde jag bara ta med vad jag tror att jag ska använda för dagen?

    
uppsättning Mark Gabriel 26.05.2015 18:52

3 svar

9

Japan är ett extremt säkert och i stort sett kassabaserat samhälle. Som jag kommer ihåg, om du använder en kassaskåp är det minsta beloppet du kan dra tillbaka motsvarande 200 USD. Det finns också praktiskt taget inget brott. Så det är ganska normalt att gå runt med mycket pengar i kontanter.

För det andra är det inga problem att betala för en liten sak med en jätte bill. I vissa länder om du drar ut en £ 50-anmälan eller en 100 USD-faktura för att betala för en tidskrift, finns det inget slut på granskningen, som om du gör kassören en personlig liten. I Japan är det helt bra, förutom på vissa automater. Så se till att du får stora räkningar när du byter valuta --- för att minska den fysiska delen i din plånbok!

Personligen skulle jag inte lämna denna typ av pengar obevakad på ett vandrarhem. Det är bara att fråga om problem. Det kommer inte att vara någon nackdel med att hålla den med dig, förutom jag antar möjligheten att förlora den.

Om du håller den på din person, använd den typiska försiktigheten för att bryta den i buntar och hålla det mesta på din person eller i dina väskor, där det inte kommer att upptäckas varje gång du betalar för något.

Allt detta sagt, trots att Japan i stor utsträckning är kontantbaserad, tycker jag att det är mer rimligt att ordna med ditt kort ett kort med 0% valutakurs, betala med kort när du kan och göra kontantuttag när du behöver dem.

    
svaret ges 26.05.2015 20:09
2

För att börja med byta inte ut det i Australien, så får du bättre valuta för att byta ut det i Japan. (svårt att berätta från ditt inlägg om du har eller kommer att göra det, eftersom du använde olika tider i varje mening)

Ta med allt i 100 noter, så du har mindre räkningar att dölja. Byt sedan ut det i mindre mängder som du behöver, inte allt på en gång.

Personligen skulle jag hålla pengarna med mig, snarare än att lämna den i min väska i ett vandrarhem eller någon annan grupp, dela boende.

Men i sista hand måste du väga risken för att förlora dina pengar till stöld mot avgift (er) som tas ut på ATM-uttag från din bank.

    
svaret ges 26.05.2015 20:08
1

Det bästa rådet, även om det kräver mer förberedelse (första gången) än att bara ta pengar, är att få ett Charles Schwab High Yield Checking-konto. Du får ett ATM-kort som du kan använda vid 7-11 i Japan, och 7-11 är rikligt i Japan. Det är också möjligt att använda på andra bankomater, men jag vet för ett faktum att de arbetar vid 7-11.

Fördelen med den här metoden är att det inte finns någon avgift för utbytet (som det är när man gör det med kontanter i en utbytesservice), och det finns heller ingen ATM-avgift. Det kostar inte heller att öppna kontot.

Jag använder den här metoden när jag går till Japan och föredrar det över pengar.

    
svaret ges 26.05.2015 23:58