How att lagra en dubbelkakad tårta

3

Jag går in i en bakkonkurrens (ja, två faktiskt som är två dagar från varandra). Den första tävlingen bakar jag bara tre saker, men den andra jag bakar (potentiellt) 15 föremål. Normalt har jag en mycket bättre start, men det här året verkar ha blivit det bästa av mig!

De flesta objekten kommer att vara bakade torsdag eftermiddag eller någon gång fredag för att vara så färsk som möjligt. Två saker för torsdagens bakkonkurrens finns också på lördagens. Ett objekt finns i frysen (pund kaka). Min fråga är det andra föremålet. Det är en chokladkirsebärkokskaka med två frostningar (en marshmallow-flufffrystning och en chokladkirsebärkoks-frost).

Marshmallow-fluffen måste sättas på kakan så snart den kommer ut ur ugnen för att smälta fluffen och göra den spridbar. Sedan hälls den andra frosten över toppen av marshmallow fluffen nästan omedelbart. I stället för att göra en 9X13 tårta gjorde jag två mindre kakor. Båda har varit frostat och finns för närvarande i kylskåpet.

En för imorgon ska fungera bra (jag drar den från kylskåpet ikväll och lämnar den vid rumstemperatur över natten). Min oro är den för lördag. Jag tror inte att frysning är svaret, men jag är orolig att för mycket tid i kylskåpet kommer kakan för svår. Men om jag lämnar den vid rumstemperatur de närmaste tre dagarna, kommer det att vara OK? Är det för långt att stanna vid rumstemperatur? (Jag bor i FL så jag är van att hålla allt i kylen för att undvika luftfuktighetens effekter.) Den första frosten är bara marshmallow-fluffen. Den andra är kakaoffekt, smör, körsbärskoks och drivsocker.

Den här frågan ( Hur länge kan en staplad morot kaka lagras ) är nära som det frågar om att lagra en staplad tårta, men jag letar efter det bästa sättet att lagra en dubbelmatad tårta för att stanna så frisk som möjligt i tre och en halv dag.

    
uppsättning Brooke 11.02.2015 14:22

1 svar

4

Du kommer att komma in i ett annat problem när du tar kakan ur kylen - kondens.

Luften kommer att svalna när det är nära kakan, och fukten i det kommer att kondensera på tårtan, vilket möjligen orsakar udda prickar när du försöker att blöta den torr. (eventuellt smeking av glasyren, eller vattnet kan orsaka problem på dekorerade kakor med variationer i färg)

Du har några alternativ:

  • Torka kakan frös, och hitta sedan ett annat sätt att få fluffen att sprida sig. Du kan försöka värma upp det i en dubbelkedja. (observera att det kanske hänger sig annorlunda med en varm och kall kaka, men)

  • Vik kakan efter frostning. Om det är en hård frosting, är det inte för mycket av ett problem. Med din tårta skulle jag troligen frosta det med fluffen, låt det svalna. Innan du lägger den i kylskåpet, använd sedan en massa tandpetare med en trubbig ände och lägg dem i några få inches så att du kan linda den i plastfolie (aka klädesfilm) utan att omslaget rör glaset. Om du inte hittar trubbiga tandpetare, använd dem med punkter i båda ändarna, men täck utslaget slut med en marshmallow. Som du kommer att lägga på en andra frosting, kommer det att täcka upp tandpetarehålen. (Normalt måste du planera tandpetare placeringen så att du kan placera blommor eller andra dekorationer för att täcka dem). På dagen för, ta kakan ur kylskåpet men gör inte packa in den tills utsidan har kommit tillbaka till nära rumstemperatur.

  • När du gör mindre kakor, om du har en lämplig storlek kakabärare eller annan förvaringsbehållare (eller hitta en tårtaförsörjning för att köpa tårtlådor), kan det vara enklare än omslag för # 2.

        
    svaret ges 11.02.2015 16:59