Skulle ytterligare lager av polyuretan appliceras efter avlägsnande av grovhet?

-1

Varför gjorde polyuretan att träet kände grovt?

Med hänvisning till ovanstående tråd ...

Om den första föreslagna lösningen verkar fungera för att lösa grovhetsproblemet, det vill säga "polera" de grova områdena med brunt papper, skulle vi också behöva lägga till en annan polyack efter det?

Mina parter och jag diskuterar frågan.

(Obs! Den poly som för närvarande finns på finns en trippel tjock varthan, som är vattenbaserad. Vi applicerade ett lager enligt instruktionerna på burken. Min fråga gäller att behöva göra en tillsatsrock efter polering, när jag trodde att projektet skulle vara klart.)

Enligt min uppfattning tar vi bara bort en mycket liten mängd poly, extra eller grova områden, med det bruna papperet, och den färgade tallskogen under är fortfarande skyddad och förseglad. Har jag rätt?

    
uppsättning Brian Star 19.07.2017 16:40

1 svar

1

Ja, den vanliga rutinen är att använda stålull eller liknande för att släta ut resultatet av den första kappan, vilket ökar kornet i träet. Detta kommer att mattas i mål. Sedan appliceras ytterligare skikt, som inte tenderar att ha samma effekt, och som återställer glans av mållinjen.

Två skikt anses vara det minsta möjliga av de flesta. Du kan eventuellt buffla en enda kappa till något tillfredsställande, men i min erfarenhet kommer du att ha torra fläckar och ett mycket tunt skyddande skikt med detta tillvägagångssätt.

    
svaret ges 19.07.2017 17:26