Hvad den tidigaste förekomsten av ett genomsnittligt människa kallas till en annan värld, samtidigt som den är okunnig om de faktiska kallelserna?

-6

Vad den tidigaste förekomsten av en genomsnittlig människa kallas för en annan värld, samtidigt som den är okunnig om själva kallelsen?

Det är i princip Summon Everyman Hero trope , men begränsat till att sammankalla är resultatet av en verklig uppmanar stava , och inte teknik, och omedveten om att de kallas.

Den grundläggande beskrivningen för den trope är:

An average person from our world is brought into another for a wacky adventure.

Så jag frågar om

An average person from our world is brought, by magic spell, into another for a wacky adventure.

Om datum för den tidigaste förekomsten ändras om det beror på om stavningen var avsedd som en stämningsförklaring och / eller om den uppkallade personen var den avsedda kallelsen, listar du också dessa fall, tack.

Och så, En Connecticut Yankee i King Arthur's Court , är inte ett giltigt svar eftersom hjälten inte kallades för en stavning, utan istället:

Hank Morgan, a resident of Hartford, Connecticut, suffers a blow to the head and inexplicably awakens to find himself in sixth century Britain.

Något som Hiraga Saito från Zero no Tsukaima, eller Parson A. Gotti från Erfworld, skulle passa.

Den första berörde en magisk portal, utan att veta att det var en magisk portal och det visade honom till en fantasiverden.

Den andra blev plötsligt pluggad ur sitt universum medan han gjorde en halvskämt kommentar om att vilja resa till en annan värld.

Peter Pans överföring av Wendy till Neverland skulle inte räkna, eftersom det är fysiskt, och den enda magiska komponenten är feämnet, så jag skulle inte kalla det en kallelse, men en magically-assisted , främst frivillig, universell överföring.

En magisk stavning definieras som en planerad process av aktörer som är kända för läsarna i slutet av historien, som kallas "magi" i universum, och borde vara omedelbar eller nära det.

    
uppsättning Malandy 05.11.2015 05:10

2 svar

3

Prince Caspian (1951)

De fyra Pevensie-barnen (Peter, Susan, Edmund och Lucy) sitter vid en järnvägsstation när de transporteras magiskt till en skog nära deras gamla slott Cair Paravel. Många senare i boken upptäcker de att de var kallas magiskt till Narnia av prins Caspian som blåste ett magiskt horn som han var tänkt att kalla hjälp i sin timme av största behov.

    
svaret ges 12.11.2015 02:29
2

Alice och Wonderland skrevs i 1865, handlar om en ung tjej som snubblar in i ett kaninhål och befinner sig i en annan värld.

Uppföljaren genom Look Glass kom ut 1871, Alice medan hon tittar in i spegeln, går igenom spegeln och hittar sig tillbaka i Underland.

Båda böckerna innehåller Alice som magiskt teleporteras till en annan värld, "för ett skämt äventyr."

Alices äventyr i underlandet

Genom Look Glass

    
svaret ges 12.11.2015 02:00