Har varje högtrycksdriid ha en tränare livvakt?

8

Stavningen liveoak har följande beskrivning:

This spell turns an oak tree into a protector or guardian. The spell can only be cast on a single tree at a time; while liveoak is in effect, you can't cast it again on another tree. Liveoak must be cast on a healthy, Huge oak. A triggering phrase of up to one word per caster level is placed on the targeted oak. The liveoak spell triggers the tree into animating as a treant.

If liveoak is dispelled, the tree takes root immediately wherever it happens to be. If released by you, the tree tries to return to its original location before taking root.

Spellens gjutningstid är 10 min., dess varaktighet 1 dag / nivå.

Frågor

 • Har stavningen liveoak några extra gränser förutom uppenbart, som sin gjutningstid på 10 min. och behöver det lämpliga trädet? Jag vill se till att jag inte har förbisett en detalj i liveoak stava beskrivning och att inga andra gränser för stava infördes i errata, en FAQ eller en annan Pathfinder bok.

  Till exempel, i D & D 3.5 stavningen liveoak säger: "Det träd som stavningen är gjuten måste vara inom 10 meter av din bostad, inom en plats som är helig för dig eller inom 300 meter av något som du vill skydda eller skydda" ( PH 248), vilket innebär att i detta spel en druid kan åtföljas av en liveoak ed tränar , men att skapa en ny om det skulle dö innebär att gå hem eller till en druids grove eller vad som helst och hitta ett lämpligt träd. Pathfinder stavningen verkar å andra sidan kräva bara att hitta ett lämpligt träd.

 • Finns det ett publicerat möte i Pathfinder i en äventyrsmodul eller äventyrsväg som innehåller en druid eller shaman som kan kasta stavningen liveoak som nämner druiden eller shamanen åtföljs av en liveoak ed treant?

 • Obs! Tyvärr, i både D & D 3.5 och Pathfinder a fjädertoken (tree) producerar ett gigantiskt träd som är för stort för att vara målet för stavningen liveoak.

      
  uppsättning Hey I Can Chan 01.02.2015 03:30

  1 svar

  5

  Enligt min erfarenhet har varje död på lämplig nivå en sådan följeslagare, men jag har bara GMed för en ond druid i Pathfinder (jag har GMed många mer onda druider i 3,5 men de möter inte de onda onda träningarna problem) och jag misstänker att de flesta onda pathfinder druids inte skulle ha dragit bort en permanent följeslagare så.

  Som du har noterat är tränaren inte på något sätt tvungen att betjäna dig, vilket är en funktion av de bästa druid minion stavarna. Som trollkarlar kan druider kalla på mäktiga varelser för att tjäna dem gratis. Som druvor kan druider kalla på mäktiga varelser för att tjäna dem med sin fulla kapacitet och genom sin egen fria vilja. Dessa stavar håller druiden den ultimata "summoneren", i den meningen att druider (och naturen i allmänhet) har det tättaste knyta samhället av allierade. Fluff-wise detta har varit närvarande i D & D sedan ganska mycket början på klassen och är en integrerad del av D & D-idén om druidiskt samhälle och naturväsen i allmänhet som en enhetlig front bildad av olika och ofta motsatta varelser som arbetar tillsammans som behövde tjäna vad de alla håller för att vara den mest värdiga service och hängivenhet: naturen. En ond druids med en god tränare kan fortfarande ringa på dem i tider av nöd (naturens behov, inte deras eget) och vara övertygade om att tränaren kommer att hjälpa dem. Det enda problemet är att tränare sannolikt kommer att attackera vissa typer av onda druider under de flesta omständigheter som vanliga goda varelser och i allmänhet inte vara bra för dem. Detta är sant i min erfarenhet i både 3.5 och Pathfinder.

  Du bör också observera att medan i Pathfinder-träningen är "NG-utomstående" i 3,5 var de mårligt vanligtvis neutralt bra. Onda druider kan helt kalla upp onda tränare (och kaotiska druider kaotiska etc.) om de vill. I praktiken bryr sig dock inte de flesta druider tillräckligt om sina egna icke-neutrala inriktningskomponenter för att faktiskt göra det.

  Som svar på linjen Protector / Guardian:

  1) Detta är fluff. I 3.X motsätter sig fluffen ofta de mekaniska effekterna av en förmåga. Fluff ska verkligen inte behandlas som regler-text.

  2) Som en druid är du en protektor och naturskyddsman. Du arbetar normalt med och inte över många, många andra varelser för att uppnå dina mål. Funktionen djurkompani klass är ett utmärkt exempel på detta. Du gör inte "egen" din djurkompis. Din djurkompis arbetar med dig med sin egen fria vilja och du måste verkligen göra handkontrollen för att få det att göra saker som det inte vill. Är du starkare än den? Ja. Men det gör det inte till din slav. Det är verkligen svårt att få slavar som en druid. Djur slaveri kommer nästan alltid att räkna som inte ära naturen, men det finns säkert vissa sätt runt det. De högst drivna druidkallorna tenderar inte att få dig varelser som är magiskt tvungna att lyda dig på något sätt alls. Istället får de dig kraftfulla allierade som jobbar med dig eftersom de också tjänar naturen och som en hög nivå druid är du natur (det är en del av det). jfr effekterna av stavningen World Wave och 3.5 PhB klassbeskrivningen.

  3) Vad är exakt tränskyddet? Du? Stavningen säger inte. Jag är mycket mer benägen att bestämma att stavningen animerar ett träd / träna som en beskyddare / vårdare av naturen än den animerande druiden. Självklart är skillnaden i stor utsträckning irrelevant för de flesta spel, eftersom druidens och skapade tränings mål bör anpassas så mycket och naturens tjänare är vanligtvis villiga att låna andra naturens tjänare en hand, såvida de inte är (och ibland även) försöker åstadkomma våld mot dem.

  Andra delen av frågan:

  Druid skurkar är ganska sällsynta. Jag har ännu inte stött på en druid som har en följeslagare från denna stavning i publicerat Pathfinder-material som jag har kört, på grund av att de flesta druiderna uppstod under nivå 11. Jag vet att Ashes at Dawn har en vampyr druid, Merrick Sais, som säkert kan ställa stavningen och som har en position som en skyddsarmatur som skulle göra en liveoak till en extremt värdefull följeslagare. Jag vet inte varför hon inte har en, men det gör hon inte. Den andra publicerade druid skurken jag har faktiskt kört - en tränare själv - gör inte Jag har verkligen noggrannhet i hans beskrivning för att bestämma om han använder stavningen. Det världsomspännande tillägget (där Carrock skrivs ut) innehåller också ett exempel Siabrae som kanske skulle kunna stava stavningen, men hon saknar också beskrivning. Dessa tror jag, den enda nivå 11 + publicerade druiderna.

  Stämningen är således 1 bestämt nej och två maybes.

      
  svaret ges 01.02.2015 07:21