Vad gör Aspects?

2

När du kontrollerar sakerna stänger du av hela teman. När du försöker göra något lyckas du om inte din misstag stoppar dig. Så vad är meningen med aspekterna?

    
uppsättning the dark wanderer 15.05.2015 04:46

2 svar

3

(Designer här)

Ville bara säga det, ja, SeaWyrm är korrekt. Aspekter bestämmer när du får använda ett tema i konflikt. Om du till exempel bara hade Starlight Sword som en välsignelse, kan du bara använda ditt välsignatema när du använder svärdet. Om du också hade Black Hole Gem kan du använda ditt välsignatema när ditt svärd eller pärlan var till nytta för dig.

Det finns en sidnot, vilket är att Aspects ibland kan ändra spelreglerna. Detta är inte riktigt starkt angivet i huvudboken Polaris (jag tror att det finns två aspekter som har några extra regler för dem) men det förefaller mer i Thou Art but A Warrior em> och jag använde det mycket i Önskan vi önskar att natten , tillägget om black hole riddare.

    
svaret ges 17.06.2015 03:38
1

Du kontrollerar hela teman, men aspekterna ger dessa teman form, betydelse och relevans: När du vill ta bort ett tema måste du fråga Moons, som bedömer om temat gäller för nuvarande situation. De tittar på dina aspekter för att fatta detta beslut.

I ett exempel från boken tillåter moonsna en spelare att uttömma deras ödetema eftersom ett av deras ödeaspekter är ett tecken som är centralt för konflikten de är i. Om spelaren inte hade det Aspect , kan moonsna ha avvisat användningen av temat, annars krävde spelaren att uttömma ett ytterligare tema.

Kolla in avsnittet i regelboken som börjar på sidan 73.

Aspekter skiljer också din karaktär från de andra tecknen och skapar viktiga detaljer om dem.

    
svaret ges 30.05.2015 23:44