Var kapten Picard motiverad att hålla Rasmussen?

9

I slutet av "A matter of time" hölls den berättigade historikern Berlinghoff Rasmussen på Företaget efter att det har fastställts att han ljög till besättningen och försökte stjäla teknik från fartyget.

Jag kan förstå att Picard blir irriterad med Rasmussen för att störa (sorts) med uppdraget, och säkerligen bli käftad av försök till stöld av olika tekniska delar. Men uppfyller hans ilska lika viktigt som att tidslinjen eventuellt kan brytas? Tidslinjen kan förändras till följd av att Rasmussen inte rapporterar tillbaka till sin tidsperiod. Kanske Picard, Riker, Kes eller en av Dr. Crushers växter skulle aldrig bli födda som ett resultat. (Förmodligen mycket osannolikt, men möjligt.)

    
uppsättning Ham Sandwich 20.02.2018 05:01

4 svar

12

Tidslinjen kan lika lätt ändras eftersom Picard misslyckades för att hålla Rasmussen. Hur som helst gör han ett val; utan kännedom om "föregående" tillstånd, så att säga, det finns ingen speciell anledning att tro att ett val är mer riskabelt än det andra.

(I andra hand är Picards beslut definitivt det säkraste: låt Starfleet göra undersökningen och bestämma om han ska skicka Rasmussen tillbaka eller inte, och om så är fallet, torka han sina minnen. Rasmussen är några månader eller några år äldre eller yngre än han borde ha varit, är en mycket mindre förändring än att låta honom ta fel kunskap från framtiden med honom skulle vara.)

Men jag tror inte att det är ett problem. Picard är i sin egen tid, så hans handlingar bör redan vara en naturlig del av tidslinjen som leder från Rasmussens möte med den anonyma tidsresenären från 26-talet. Det skulle vara en annan sak (som i Framtidens slut ) hade Picard tagits tillbaka till Rasmussens tid, men åtgärder som vidtagits i sin egen tid skulle vara säkra. eller, åtminstone, så säkert som någonting Timey-Wimey kan eventuellt vara.

Det kanske eller kanske inte hade blivit en ny tidslinje skapad när den 26-taletidsresenär hade olyckan att stöta på Rasmussen, men även om det fanns, var TNG alltid inställd på den nya, så från Picards synvinkel är det en moot point.

    
svaret ges 20.02.2018 05:46
2

Eftersom det är förflutet, ska svaret vara ganska enkelt ...

Picard: "Data, who invented the phaser?"

Data: "A Mr. Berlinghoff Rasmussen. A scientist of some dubious renowned in the 22nd century. After a string of failing inventions, he was able to create the first working phaser. When asked how he went from patenting a series of flavored eating utensils to designing a phaser he was always quoted as saying, 'It just came to him.'"

Picard: "You're free to go."

eller

Picard: "Data, who invented the phaser?"

Data: "The phaser was invented in the 23rd century by a team of scientists as a replacement to laser weapons to allow greater control in both precision and force and ..."

Picard: "Take him to the brig."

    
svaret ges 22.02.2018 18:26
1

Utan att gå för långt in i gräset av tidsresor och determinism ... om du accepterar att någon har ett meningsfullt val när det gäller att fatta beslut om tidsresor och acceptera federationspolitiken "Håll tidslinjen vi har intakt "standardpositionen måste vara" stoppa lögnare från att röra med tidslinjen ". Förmodligen gjorde Picard och hans besättning sitt bästa för att undersöka, upptäckte att de bodde i en tidslinje där Rasmussen inte uppfann dessa saker och agerade för att hindra honom från att ändra tidslinjen.

    
svaret ges 22.02.2018 18:50
0

Temporal Prime-direktivet skulle föreslå att Picard hade rätt att hålla Rasmussen när de misstänkte att han stal teknologi. Om det kommer att bli en allvarlig förändring av tidslinjen, skulle jag vilja tro att temporära agenter från framtiden skulle ha trätt i stopp för att några allvarliga förändringar skulle uppstå.

VARNING: Tidsresor kan leda till att Kelvin-tidslinjen dyker upp.

    
svaret ges 25.02.2018 16:18