Finns det några fall där Eldunari nämns innan Oromis förklarar det till Eragon?

5

I arvslagen, finns det några fall där Eldunari nämns innan Oromis förklarar det till Eragon? Jag menar, förutom punkten i Brisingr där Eragon talar till en sårad solidare som säger att han såg flera själar inom Murtagh.

    
uppsättning Coby Parrish 13.11.2013 03:20

3 svar

4

Inte direkt, men Solembum berättar Eragon om Vault of Souls inuti Kuthian Rock. Jag tror att jag kommer ihåg Glaedr och Oromis som hintar på det, men de förklarade aldrig det direkt till honom när som helst innan de pratade om Eldunari. Oromis säger att han tror att han vet var Galbatorixs kraft kommer ifrån - Eldunari, förstås.

Varför frågar du den här frågan?

    
svaret ges 17.12.2013 14:10
2

Det finns en förekomst i Äldsta strax innan Eragon och Sahpira lämnar Ellesméra för att slåss i slaget vid de brinnande slätten. Det är Glaedrs sista rad i boken.

Extending his neck, he [Glaedr] touched the tip of his nose to Saphira's, hit gold eyes glittering like swirling pools of embers. Remember to keep your heart safe, Saphira. She hummed in response.

Håller hennes "hjärta" säkert är uppenbarligen en hänvisning till hjärtan eller Eldunari.

    
svaret ges 03.08.2014 21:59
1

Eldunari nämndes tidigare men på ett indirekt sätt. Det var en förekomst när Eragon slog sin andra strid med Murtagh, och Eragon kände en stor makt inom Murtagh som inte var hans egen, men levererades från en okänd källa som egentligen var Eldunari som så småningom avslöjades senare i serien.

    
svaret ges 31.03.2014 13:02