How kan jag skära extremt tungt gjutjärn?

1

Jag vill klippa upp ett stort stycke gjutjärn (tänk storm drain cover ) med tjocklekar större än 1 ". Vad skulle vara det billigaste sättet att åstadkomma detta? Det behöver inte vara en snabb metod.

Kan detta uppnås med:

  • En hacksåg med ett speciellt blad?
  • En 4,5-in vinkelslipmaskin och avsluta jobbet med en 8-leds släthammare?
  • En 3-lb hammare, en kall mejsel och mycket tålamod?

Järnets profil är högst 3 kvadrattum och är relativt kvadratisk. Jag vill att nedskärningarna ska vara något exakta (jag bryter inte bara upp det för att ta bort det), men de behöver inte vara rena.

    
uppsättning Nathan Van Dyken 23.08.2018 17:16

3 svar

2

Om kostnaden är den enda faktorn är en hacksåg händer ner det billigaste alternativet. Det är också den långsammaste.

En vinkelkvarn skulle vara nästa gång. en 4,5 "med ett diamantblad borde göra tricket, men diamantbladet kostar mer än hacksagen.

Bästa insatsen? En cirkulär eller mellansåg med ett metallskärblad.

    
svaret ges 23.08.2018 17:31
0

Vinkelslippen kommer troligen att vara din bästa satsning för att göra skärningar i gjutjärnstycket. Grinderen erbjuder det bästa alternativet för att få skärningarna där du vill ha dem och hålla dem relativt släta.

Om några av de sneda platserna är för djupa för kvarnhjulet så måste du kanske komma på det från baksidan för att avsluta det.

    
svaret ges 23.08.2018 17:28
0

Det är sannolikt grått gjutjärn som lätt skär med en korssåg eller cirkelsåg eller fram- och återgående såg, mycket lättare än stål. (Standard hacksågblad, börja med 18 tand). Nodulära och formbara gjutjärn är hårdare, men ändå lättare att skära än stål. Det är inte troligt att det är vitt järn som skulle kräva ett slipande hjul att skära.

    
svaret ges 23.08.2018 17:51