Did Luke spelar någon betydande roll i "Return of the Jedi?"

79

Jag läsa någonstans att Luke efter Ett nytt hopp gjorde inte någonting bra för tomten.

Förklaringen var övertygande.

Jag fokuserar på Retur av Jedi och den slutliga uppvisningen av de två trilogierna.

 • Upprorna fick information om Death Star II utan Luke hjälp (det var faktiskt en kejsars fälla)
 • De startar ett kommandouppdrag för att förstöra skyddsgenerern. Här är Lukas enda bidrag det speeder-striden och använder kraften för att övertyga Ewoks att de är vänner, strax innan Leia uppträder, vem skulle ha övertygat Ewoksna även om Luke inte var närvarande, antar jag. Spridarkampen handlade om att inte ge sig bort från kejsaren, ett faktum som senare avslöjades var redan känt av honom (eller spelar ingen roll för att ens sköldgeneratorn var en fälla).
 • Luke ger sig till Vader, slår honom, vänder på honom och gör honom dödad kejsaren.
 • Han & Co förstör skyddsgeneratorn med hjälp av Ewoks (utan Luke).
 • Rebelflottan bekämpar Death Star II och Imperial Fleet.
 • Lando och Wedge (utan Luke) når huvudreaktorn och förstör Death Star II.

Om Luke inte var närvarande i Return of the Jedi , vred inte Vader, och Vader dödade inte kejsaren, skulle inte de båda bli dödade i förstörelsen av Death Star II i alla fall? Vader kunde ha överlevt om han kanske inte hade varit ombord Death Star II. Kanske skulle han ha dött ombord på Super Star Destroyer som kraschar i Death Star II.

Kan kejsaren ha ändrat händelsernas gång om han inte hade blivit distraherad av Luke och hans kamp med Vader? Skulle han kunna fly från Death Star om han inte dödades av Vader?

Båda trilogierna gör en stor sak om profetian, den utvalda och så vidare, som Luke måste träffa Vader, etc. Det skulle vara ledsen om allt som i slutändan inte spelade någon roll.

Så vad var betydelsen som Luke slog och vände Vader, och Vader dödade kejsaren strax innan Death Star II exploderade i alla fall?

    
uppsättning Hothie 12.01.2017 18:36

4 svar

160

Lukas handlingar i ROTJ var instrumental i förstörelsen av imperiet och kejsarens död.

 • Luke invaderade framgångsrikt Jabba The Hutts fästning, befria sin vän Han Solo. Han fortsatte med att leda strejken laget som förstörde Shield Generator på Endor. Speciellt, utan Hans idé att använda walkeren för att lura vakterna i att öppna huvuddörrarna, skulle attacken ha misslyckats.

 • Luke använde sin "magi" för att levitera C-3PO, som bevisade robotens gudom till de primitiva Ewoks.
  C-3PO fortsatte senare övertyga Ewok Chieftain och äldste att ringa in i de andra stammarna och attackera rikets styrkor mot stammen Medicines Man.

 • Lukas närvaro på Tydirium resulterade i att rebellstyrkan fick landa.
  Vader uppfattar att något inte är rätt med skytteln. Om han inte kände Lukas närvaro skulle Vader antagligen ha haft Piett kvarhållande skytteln, vilket resulterade i att strejken lagdes / dödades.

 • Lukas närvaro gjorde att kejsaren fattar dåliga taktiska beslut.
  Kejsaren kunde lätt ha förstört rebellflottan vid ankomsten. Hans beslut att använda Death Star II mot dem verkar ha varit till stor del provocerad av en önskan att visa den absoluta överlägsenheten av den mörka sidan av Force till Luke Skywalker.

 • Lukas närvaro övertygade Vader att döda kejsaren.
  Filmens officiella novellering indikerar att kejsarens död (ombedd av Fars beslut att spara Lukas) resulterade i panik bland rikets styrkor. Förutsatt att deras piloter och skeppsbefälhavare var lika distraherade skulle det utan tvekan hjälpt den invaderande rebellstyrkan.

 • Utan Luke, hade kejsaren haft gott om tid att fly från Death Star.
  Luke spenderade nästan fem minuter chattar med sin döende far innan han körd en shuttle och sauntering av. I avsaknad av en distraherande kamp mellan Vader och Luke (och hans otidsliga död) skulle kejsaren ha haft nästan tio minuter för att lyckas sin flykt, räknat från den tid skölden gick ner.

Kort sagt, med Luke frånvarande, är det troligt att Han skulle ha hållit fast på Jabbas mur, Leia skulle troligen ha försökt rädda honom själv (och fick sig fast i processen och krävde en frontal attack av upproret att befria henne) skulle strejklagets shuttle ha tagits, attacken på Endor-basen skulle ha misslyckats på grund av brist på Ewok-stöd, Death Star skulle ha varit fri att förstöra Rebelflottan vid ankomsten och kejsaren skulle har kommit undan för att kämpa en annan dag.

För att uttrycka det på ett annat sätt skulle vi ha bevittnat Alliansens slutgiltiga förstörelse, och slutet på deras obetydliga uppror.

    
svaret ges 12.01.2017 20:10
44

Under attacken på den första Death Star flög Vader ut i sin TIE-fighter för att slåss ut de attackerande rebellerna. Och med sin höga kompetensförmåga gjorde han ett ganska bra jobb. Även Luke skulle ha dödats under hans attackkörning, hade Han och Chewbacca inte återkommit och brutit upp Vaders strävan.

På den andra Death Star fanns det två Sith-herrar, Vader och Palpatine. Under rebellerna överfall på stridsstationen var de båda ockuperade att ta itu med Luke. Lukas närvaro ombord hindrade Vader och kejsaren från att delta direkt i striden. Utan att Lukas var närvarande kunde Vader ha tagit en TIE och blåst Lando, Wedge, etc. ut ur himlen. Vad exakt taktiskt värde som kejsaren hade haft är något mindre tydligt; Han var dock en kraftfull Force-användare och effektiv linjal i galaxen. Förmodligen hade hans aktiva deltagande haft en betydande inverkan på den pågående striden.

Så, genom att sidelina de två Sith-herrarna, kan Luke ha gjort ett kritiskt bidrag till förstörelsen av Death Star över Endor.

    
svaret ges 12.01.2017 19:42
17

"If Luke were not present in Return of the Jedi, did not turn Vader and Vader did not kill the emperor, wouldn't they be killed both in the destruction of the death star anyway?"

Jag tror inte att du kan säga det med säkerhet. Att ha en escape pod redo för de två viktigaste människorna i galaxen (så långt som beslutsfattare av Death Star) verkar som någonting i planeringsfaserna skulle ha kommit med.

Det är också värt att notera att Luke avslutar sin träning med Yoda, övervinnar Dark Side, och att hitta nedläggning med sin far är alla viktiga inställningar för både EU-material och Disneys arbete. Det är vad som cementerade honom som en levande legend, en symbol för hopp och bevis på vad Jedi kan. Om inte för Return of the Jedi , skulle Luke för alltid vara känd som den där snygga braten som var en anständig pilot som knappt kunde hålla sig själv mot 2/5 av sin pappa.

    
svaret ges 12.01.2017 19:51
4

Förutom alla de saker som Luke faktiskt gjorde för att främja uppdraget, kan det mycket väl ha varit att en av Darth Vader och / eller kejsaren inte skulle ha varit närvarande på Death Star vid striden. Det fanns ingen anledning för dem att vara där om Luke inte skulle dyka upp. Kejsaren skulle inte delta i en rymdstrid, och även om Vader bestämde sig för att ta sin TIE ut för lite roligt, hade det inte riktigt påverkat resultatet av den övergripande kampen.

Så även om upproret ersatte Lukas på alla sätt och slaget gick ut som vi såg bara med någon annan än Luke gör saker, om antingen Darth Vader eller kejsaren överlever slaget, vinner Rebellion bara sin fortsatta överlevnad, inte sann seger.

Dödsstjärnan skulle ha upphört med upproret, men förstörelsen av Death Star skulle inte ha menat slutet av imperiet om kejsaren eller sannolikt Darth Vader överlever.

    
svaret ges 16.01.2017 03:03