Do induktionskokare ökar risken för sprickbildning av gjutjärn?

11

Jag köpte nyligen en motordon, en element 1800W induktionskokare, för det mesta för att se hur bra tekniken fungerade jämfört med mitt gasområde.

Jag tog den ur lådan och kastade omedelbart cirka en halv tum vatten i en gjutjärnspanna som ett test och satt spolen till maximal effekt. Jag märkte att vattnet började kokas nästan omedelbart (imponerande) men i mycket snäva hotspots (två mycket tydliga koncentriska ringar, förmodligen spolens form eller en del magiska fysikaliska egenskaper hos magnetfälten), som tar lång tid att sprida sig till andra områden (som förväntat med gjutjärn).

Faktum är att de heta fläckarna uppvärmdes så snabbt att vattnet nästan kokades fullständigt innan handtaget hade en hint av värme, och områden så nära som en halv tum eller så till de heta fläckarna var svala att hålla kontakten med någon gång efter att heta fläckar var heta nog att koka vatten.

Min fråga är: På grund av den snabba uppvärmningen och stora temperaturskillnaderna som ses här, leder det i praktiken till en ökad förekomst av sprickgjutjärn med induktionskokare? Om så är fallet, vilka försiktighetsåtgärder bör vidtas (t.ex. förvärmning av gjutjärn med lägre effekt först använd endast köksredskap avsedda speciellt för induktion etc)?

    
uppsättning Jason C 13.03.2015 01:18

3 svar

8

Cracking? Nej, inte enligt min erfarenhet. Jag äger som 20 gjutjärnspannor (jag har fått höra att jag har problem).

Warping? Ja. Jag har en 2 800 watt per brännare kommersiell induktionskamin med ett mycket litet mönster som din. Om du upprepade gånger överhettar en panna på hög för att searing, kommer det så småningom att böja utåt. Vridning kan mildras genom förvärmning av din panna försiktigt.

Om så är fallet, om pannan är full av vatten eller olja (för fritering, inte rörelse stek) finns det inget att frukta. Jag har haft samma rostfria lagergryta i 8 år och jag stekade den högt hela tiden (med flytande). Vatten är ett mycket effektivt kylmedel (det är det som håller din bilmotor från överhettning). Sannolikheten att en panna full med vatten kommer att överhettas är mycket osannolikt, nästan omöjligt.

RE: kommentarer. Ja det är en massa skålar. Det här är vad 14 ser ut.

    
svaret ges 13.03.2015 03:34
3

När du inte har något att göra med induktionsugnar, bör du alltid förvärma ditt gjutjärn eller någon pan för den delen.

Lägger lite mer på mitt svar, även om du måste vara noga med att inte bryta toppen av din spis, gjutjärn och induktionsugnar är ett äktenskap gjord i matlagningen. De är mycket väl lämpade för varandra.

Inget slår en verklig flamma för att övervaka, men när du känner din utrustning är det här ett utmärkt parning.

    
svaret ges 13.03.2015 03:31
1

Att svara på frågan om försiktighetsåtgärder:

  • Förvärmning vid lägre temperatur först. Jag finner att med en induktionsbrännare behöver jag inte alls gå och använda den högsta inställningen alls.

  • Om du vill värma det snabbt, lägg lite vatten i det (minst 1 cm / 1 1/2 tum ... kan behöva mer om din brännare värmer verkligen ojämnt) före uppvärmning och då när pannan är nästan där du vill ha den, häll ut vattnet och vrid ner värmen till var du vill ha det och torka det ut eller ge det en minut att torka från värmen.

  • Det är svårt att mäta hur viktigt ett problem det här kan vara, eftersom det är möjligt att området utan ring är bara ett fåtal nedgångar under det hetaste området ... eller det kan vara avsevärt av. När vattnet initialt värmer kommer de upplösta gaserna att komma ut ur vattnet och om värmeskillnaden orsakar konvektion kan du se en hel del av det utan att det händer någon annanstans. Det kan hända att du behöver en IR-termometer och värma en torrpanel för att se hur svårt temperaturgradienten är.

        
    svaret ges 13.03.2015 14:41