Can kanalfri luftkonditionering + värmepumpar fungerar bra på golv som har dörrar stängda?

0

Vårt hem är en delad nivå, med 5 våningar - källare, spis, kök, sovrum, mästare. Vart och ett av dessa golv är oftast öppet förutom sovrummet, som är 4 separata rum.

En VVS entreprenör vi fick ett citat från rekommenderade ett kanalfritt system + värmepump med 3 inomhusenheter. En på köksgolv, en på sovrumsvåningen och en i befälhavaren.

Vad jag inte förstår är hur en enda enhet på sovrumsgolvet effektivt skulle värma eller kyla alla 4 rum på den våningen. De flesta av dessa rum har sina dörrar stängd hela tiden, vilket i hög grad skulle hindra luftcirkulationen (och därmed temperaturcirkulationen). Med den nuvarande växeln har varje golv en ventil, så det är inte en stor sak. Men jag förstår inte hur det skulle fungera med ductless.

Kan ett kanalfritt system effektivt kyla ett golv med flera rum om rummen har sina dörrar stängd för det mesta?

    
uppsättning Matthew 02.08.2018 02:06

2 svar

1

Med dörrarna stängda och ingen förångare i rummet hur ska kylningen komma in i rummet. Kort sagt kommer det inte att fungera med naturligt flöde och dörrarna stängs. På min 1930s hem har vi idag en 3 zon. Vardagsrummet och köket / matsalen och befälhavaren har en enhet. De andra 2 bäddarna får bara kylning / värme när dörrarna är öppna, men eftersom dessa bara används när släktingar eller barnbarn är här har vi inte lagt in en andra enhet. Jag kan lägga till en andra enhet på andra sidan huset för de 2 sovrummen och ett litet kontor, men vid det här tillfället är det inte nödvändigt för att vi uppvärmde med trä i så många år vi brukar ha våra dörrar öppna och det sparar eftersom vi fortfarande använder partiellt trä det mesta av vintern som jag får lat LOL.

    
svaret ges 02.08.2018 02:28
0

Nej, det fungerar inte bra. Det finns dock en kompromiss du kan göra, vilket är. . . halv-mini-ductless, du kan kalla det. Du har fortfarande utvändig kompressor, men inuti finns det en luftbehandlare och kanaler, så du kan ha flera öppningar, eventuellt en i varje rum.

En sak att titta på, som jag önskar att jag hade vetat mer om, är att du slutar att vara bara halvzonad, och i mitt hus, som är som din, kan du hamna med vilda temperaturskillnader . Så på övervåningen är het, men köket är kallt. En enda utvändig kompressor kan bara värma eller svalna, så en av dessa ställen måste vänta tills den andra kommer till önskad temperatur. Jag rekommenderar starkt att du går med flera mindre externa enheter istället för en stor.

    
svaret ges 02.08.2018 04:28