TV-serie på 90-talet där människor får superkraft genom att sniffa blommor

7

Jag kunde inte komma ihåg något mer än vad som anges i titeln. Det finns flera typer av blommor, var och en ger människor en annan form av skicklighet: styrka, intelligens etc. Det är inte riktigt supermakt, men överträffar den bästa människans förmåga. Om jag minns rätt, handlade det inte om superhjälte med lock och mask etc, bara om blommorna som ger människor speciell förmåga.

Uppdatera

Tack @Jenayah, jag tittade på det 1990 eller tidigare. Det var en tv-serie för barn (jag var ett barn när jag tittade på det). Jag är 90% säker på att den var från Östeuropa, men det kan också göras i Sovjetunionen. I början hade huvudpersonen tagit tillbaka en eller två blommor från någonstans, men då gick fler människor där och tog tillbaka fler slags blommor. Han hade en rival, som var en väldigt irriterande pojke, men hans far var den sanna antagonisten. Jag kan bara komma ihåg två scener:

  • Den irriterande pojken, som ofta var lat och dumpad, snusade en blomma och blev super smart.
  • Hans far sniffade en blomma och vred som en gymnast.
  • Hans mamma var också dålig, men jag kom inte ihåg vad hon gjorde.

Kunskapen som blomman gav varade en viss tid.

Uppdatera 2

Det här är en orelaterad TV-serie , men jag tror att jag också tittade på samma gång (samma år eller inte heller långt). Teman var också liknande, några barn med fina saker. Jag antar att de importerades från samma land.

    
uppsättning qsp 01.01.2019 21:59

1 svar

5

Jag tror att du pratar om Létající Čestmír (Flying Cestmir), korta tv-serier gjorda 1983 i Tjeckoslovakien.

Innehåller huvudpersonen Cestmir en meteorit och tar fram frö för blommorna. När de luktade hade de olika effekter. Ge förmåga att flyga, vilket gör dem äldre / yngre ...

Och ja, det var en ganska rutt familj som stal några av blommorna, jag kan garantera att sonen blev smartare och skapade ett serum som gjorde lukten bättre, men gav också användaren ansikts "päls" (se 2: a bild)

Tjeckisk beskrivning

    
svaret ges 09.01.2019 00:12