How kan jag göra huvudpersonen från Night Angel Trilogy till en dator? [stängd]

5

Jag är en stor fan av Brent Weeks Night Angel Trilogy av romaner och vill spela en dator så nära som möjligt för wetboy Kylar Stern / Durzo Blint , en skurkroll, mördare och krigare med de fantastiska talangerna.

wetboy är en homebrew prestige klass för Dungeons and Dragons 3.5 och eftersom det redan är skrivet kan jag kan göra det till en basklass för Pathfinder , men jag är inte säker på hur.

Hur använder jag homebrew eller officiella källor, hur kan jag göra en dator så nära som möjligt till böckernas huvudperson?

    
uppsättning user25496 22.10.2015 22:14

3 svar

0

Jag är inte säker på att jag kunde korrekt efterlikna dina fanboy drömmar, men jag kan komma nära. Den närmaste klass som jag känner till så långt som Pathfinder går det Witch klass. Häxan har många häftklamrar som Kylar Stern har, främst den icke-mänskliga, sapient följeslagaren och knacken för smyg som den Wetboy-klass du har skaffat innehar. När du först skapar din karaktär, kan du bondas med ett djur. Denna varelse ger dig vissa bonusar och fungerar som en kampkamera / stavningsbok. Patronen är dock en vag, astral välgörare som lär dig staver i samband med sitt tema ovanpå de stava som du lär dig av din bekanta. Jag har ingen aning om vad en ka'kari är (även om jag föreställer mig en slags drakonisk get). Det är möjligt att uppgradera din bekanta till en mer formidabel varelse med "Förbättrad Familiar" eller "Evolved Familiar" Feats. De teman som patrons kan ha är milda, så nästan ingen enda häxa är exakt densamma. Båda dessa saker kan ge dig förbättrade smyg och snygga stunder. Plus eld .

En av de största fördelarna med att ta en häxa som din karaktär är den Hex förmåga som du lär dig. Du börjar med en av dessa Gnome-liknande stavningsförmågor, några med mindre effekter och obegränsade användningsområden, andra med otrolig kraft och mycket begränsad vid gjutning / användning. Av dessa 67 förmågor skulle den som skulle kunna vara till nytta för din karaktärs historia vara Coven hexen. Det låter dig bli indoktrinerad i en Hag's Coven (minst 1 Hag), och bevilja omständigheter bonusar till häxor som delar denna prestation. Vad som gör detta så viktigt för din karaktär är den enda förmågan som källinspirationen har att en häxa inte kan utföra på egen hand: uppståndelse.

Av stavningarna och hexen som någon häx kan lära sig, är ingen Hag, det finns en stor summa av två stavar som ger kraften att specifikt vända döden. Nackdelen är emellertid att dessa stavar antingen tar en enorm mängd material eller tillämpar negativa nivåer på målet, för att inte nämna att dessa är bland de sista stavarna som någon karaktär kan lära. Så, med en förbundsanslutning, kunde du ha gjort en överenskommelse med coven's Hag (eller dina föräldrar arbetar för) för att använda den mest kraftfulla uppståndelsen som stavar på dig PLUS den extra bonusen att ta bort obehagliga biverkningar, för något ospecificerat pris. Även om du kan måste prata med din DM först om det ...

TLDR: Var en häxa. Anpassa din bekanta. Få Coven Hex. Få återupplivad ständigt medan Matrihag äter dina vänner.

    
svaret ges 18.11.2015 22:55
-1

Jag kan inte ge svar som Areadbhair på grund av min brist på kunskap i romanen, men wetboy prestige klassen ser intressant ut och värt att ta med några bakgrunder som inte är relaterade till romanen (hmm, kanske en ninja som är korsad med bulten). så ska jag konvertera den till sökväg för dig. Faktum är att jag kan använda detta i stället för mina normala 20 nivåer till en full caster-klass.

Saker som ändrats: Konverterade nummer som spara progression i sina Pathfinder-ekvivalenter. Talanger ser ut som Ki, låter som Ki, och känns som Ki så jag ska förenkla det till Ki. Shadow meld och Disguise master är nu SLA. Förgiftning görs till en bonus till rullar snarare än en minskad likström (erfarenhet gör dig bättre på utmaningar, det gör inte en utmaning i sig enklare ...). Också kravet säger "rörlighet" som har försvunnit som en förutsättning, så ger dig försvinnning som en bonusfeat. Jag tog bort farthöjden för snabb tillflykt som en talang. Vapenmästare + legend verkade OP med en +5 bonus men jag blev lat

Färdigheter: Simma 6 led, Stealth 4-röster, Förkläd 5 rader, Akrobatik 6 rankar

Feats: Dodge

Särskilt: Måste besegra vattenelement utan att ta skada

Måste ha 3 tärningar (+ 3d6) snark attackskada

Hit Dice: d8

Vattenbockens klasskompetens (och nyckelfärdigheten för varje färdighet) är Acrobatics (Dex), Bluff (Cha), Climb (Str), Diplomacy (Cha), Disable Device (Dex) (Dex), Intimidate (Cha), Lingvistik (Int), Perception (Wis), Sense Motive (Wis), Handle (Dex), Stealth (Dex), Simma (Str) och Använd Magic Device (Cha).

Färdigheter som uppnåtts per nivå: 4 + int modifier

391.133 Vapen och rustning: Wetboys är skickliga med alla enkla vapen och ett krigsvapen av eget val, tillsammans med shuriken, ljussköldar och rustning.

Smällattack: Det här är precis som den skurkrolliga förmågan hos samma namn. Den extra skador som hanteras ökar med + 1d6 på andra nivåer (1, 3, 5, 7 och 9). Om en wetboy får en smug attack-bonus från en annan källa, stöder bonusen på skada.

Ki: En wetboy har förmågan att använda magi genom kraftens manifestation i sin egen kropp som heter Ki, som fylls på vid vila i 8 timmar. Hans Ki är lika med hälften av hans klassnivå plus hans Cha modifierare. Spells som Wetboy kan använda dras från Sorceror / Wizard stavningslistan, poängkostnaden är lika med 1 + stavningsnivån. Dessa stavar provocerar inte angrepp av möjligheter och behandlas som stavning som förmågor. Han kan bara kasta cantrips och 1st level spells på nivå 1, 2: a och 3: e spells på nivå 4, 4 och 5 spells på nivå 7 och 6 nivå spells på nivå 10. Behandla sin klassnivå som hans caster nivå, och han kan inte gjuta stavar med ofarliga effekter på andra.

391.133

Mobilitet: Wetboy får rörlighet som en bonusfeat

Quickdraw: Wetboy vinns snabbt som en bonus feat

Giftanvändning: Wetboy kan inte av misstag förgifta sig själv.

Giftkunskap, vapenskyddet & Silver tongue: Wetboy är skicklig för att göra gift och får en bonus för alkemiskontroller för att göra gift, upplevelsekontroller för att identifiera gift och svaghet av handkontroller för att applicera gift lika med hälften av sin klassnivå. Han får också en bonus för att få kontroll över handen för att dölja vapen lika med hälften av hans klassnivå. Slutligen får han en bonus för bluff, hot och diplomati kontroller för att undvika kamp eller problem som är lika med hälften av sin klassnivå.

Shadow Meld: På nivå 3 och vart 3 nivåer, får Wetboy en användning av skuggmail per dag. Han kan använda sig av Shadow Meld för att kasta Shadow Step som en omedelbar åtgärd

Fördjupningsmästare: På nivå 5, genom att spendera 3 ki poäng och en minut, kan Wetboy ändra sitt utseende enligt stavningsändringen själv för resten av dagen. Genom att tillbringa 1 ki-punkt och en snabb åtgärd kan han antingen ändra sina ursprungliga förhållanden eller ändra sitt utseende till en viss individ enligt stavningsförklädningen själv.

Legend: På nivå 10 vinner Wetboy +2 till alla attackroller och cha-baserade skicklighetskontroller.

Om allt annat misslyckas, gå till arcane trickster eller förtäckt illusionist. Kanske kan även Psionics hjälpa dig, eftersom talanger ser ut som en viss variation av stavpunkter.

    
svaret ges 25.12.2015 17:59
-1

Kylar Stern (Durzo Blint är en episk nivellerad karaktär som låter vara en nästan episk mördare - inte exakt det bästa materialet att försöka kopiera i 3,5 / PF) är en anständig mördare men hans sanna kraft kommer när han lär sig att använda magi - kraft som absolut dvärgar sina tidigare förmågor.

Med tanke på hans olika prestationer i böckerna, är det troligt det närmaste du kommer att komma till hans förmågor som en PF-karaktär en enda nivå i skurk (eller bättre, ochained skurk), i stor utsträckning för att få färdigheterna och sedan efter som nivåer i trollkarl eller trollkarl. Arcane stavningslistan har alla de saker han använder (osynlighet, spindelklättring, spridning magi, styrka / dex buffs, teleportation du kan fluffa som rum-crossing backflips, ändra själv / förklara själv etc) och försöker blanda i för mycket rogue kommer att fördröja spellprogressionen så mycket att det är värdelöst på alla nivåer där sådana trick kan vara imponerande - för att hålla i minnet, Kylar Stern verkar så cool delvis, för i hans värld är hans knep extremt imponerande för dem som omger honom - om du ligger bakom ECL i PF när de här tricksna kommer på nätet, är det inte imponerande för någon.

Ett annat möjligt sätt att representera Kylar Stern är att använda Synthesist-arketypen för Summoner-klassen. Det ger en massa bonusar till fysiska handlingar medan de syntetiseras som kan vara fluffed som Night Angel-formuläret och erbjuder en anständig uppsättning spells på listan för att vara Night Angel.

Ett tredje alternativ skulle vara att spela en Vivisectionist-alkemist. Smug attackanfall, giftanvändning och stavar via extrakt som osynlighet, förändringsform etc. Mutagen förändringar kan vara Night Angel-formuläret, i det här fallet.

Både Synthesist Summoner och Vivisectionist Alchemistens magi är inte lika imponerande som trollkarlen eller trollkarlen, vilket gör den viktigaste delen av Kylar Sterns karaktärisering - när han driver upp och blir en wetboy / Night Angel - mindre påverkbar övergripande men kunde arbeta i ett spel utan tier-1-hjul.

En mycket noggrant byggd Magus skulle kunna dra av en Kylar Stern, men det skulle vara lite svårt att sälja, eftersom Magus får hela "bra mot svärdskämpande" aspekt av Kylar-strängen, det går hårt på "bra vid facials / förklädnad / gifter och "fantastiska magiska" aspekter.

    
svaret ges 25.12.2015 19:18