Can Jag kastar en stavning och attack i samma tur?

19

Speciellt frågar jag som en nivå 1 halv elva Bard. Såvitt jag vet har han inte några dubbla dragningsfunktioner än, eller något som säger att han har en bonusåtgärd att attackera.

Jag undrar om jag kan antingen kasta mina spells som bonusåtgärder och använda min åtgärd att attackera, eller om jag kan spela samma spell som en åtgärd och använda min bonusåtgärd att attackera?

    
uppsättning DrZoddiak 28.11.2015 21:41

1 svar

28

1. Stava som bonusåtgärd, Attack som åtgärd

Du kan göra det här. Vissa (väldigt få!) Stavar har en gjutningstid på "1 bonus åtgärd." Så länge du uppfyller alla de övriga kraven för att ställa en sådan stavning, finns det ingen anledning att du inte kan Attack som din åtgärd och kasta din stava som en bonusåtgärd. (Och det kan också hända i endera ordningen.)

Tyvärr är bara en stavning som är tillgänglig för en nivå 1 Bard har den gjutningstiden: Healing Word . Jag föreställer dig att du letar efter mer stavning + svärdsåtgärd än just det ....

2. Stava som handling, Attack som bonusåtgärd

Först och främst, kan alla dubbla . Det är mycket dåligt lagat i PHB, men på sidan 195 ser du avsnittet Tvåvapenbekämpning - det här gäller alla -tecken. (Det är lätt att inte fånga det här, som vid denna punkt i PHB har du passerat fighterens tvåvapen stil (s.72) och den dubbla wielderen feat ( s.165). Som sagt sa organisationen bara hemskt ibland.)

Du kan tyvärr inte hjälpa dig här: att attackera som en bonusåtgärd med ditt andra vapen måste du ha tagit Attack -åtgärden tidigare i sin tur.

3. Men jag vill verkligen kasta en (ny) stavning och sväng ett svärd!

Du är inte ensam. Sedan avgränsningen av Magic-User och Fighter klasserna i original D & D-spelare har alltid velat göra det, och designers har alltid gjort det väldigt svårt. I 5e är det i stort sett den actionekonomi som gör det svårt.

Hur svårt är det? Låt oss ta en titt på några sätt att vara ett stavsvärd:

  • Det enklaste alternativet finns redan i din klass: Välj College of Valor, vänta till 14: e nivå. Det ger dig klassificeringen Battle Magic : "när du använder din Åtgärd för att kasta en Bard-spell, du kan göra ett vapenangrepp som en bonusåtgärd. "

Om det är för långsamt för dig, här är några andra alternativ:

  • Ta två nivåer av Fighter, vilken arketyp som helst, som får klassens funktion Action Surge . Det här får du en extra åtgärd på din tur: Du kan ställa en stavning som en (standard) åtgärd och Attack som en (standard) åtgärd. Men du kan bara göra detta en gång per vila.

  • Eller ta tre nivåer av Sorcerer för Metamagic (Quickened Spell). Med dina trolldomspunkter kan du konvertera spelningstiden för en stavning från 1 åtgärd till 1 bonusåtgärd. Men du har bara tre poäng och behöver fortsätta att ta Sorcerer-nivåer om du vill samla fler poäng.

  • Nästa upp är att ta tre nivåer av Cleric, få tillgång till stavningen Spiritual Weapon. Cast det och i en minut har du möjlighet att flytta vapnet upp till 20 'och utföra sin attack, allt som en bonusåtgärd . Detta lämnar din standardåtgärd med vilken du kan kasta en (nother) stavning. Kanske inte riktigt "sword-and-spell" -stilen du går för, men åtminstone är det "stavnings- cum -sword-and-spell". (Du kan också vänta till Bard 10 och ta Spiritual Weapon som din Magical Secret, som @Escroteitor påpekar, till samma effekt.)

  • Det du tycker är det som du får om du tar sju nivåer av Fighter (Eldritch Knight archetype) för att få klassens funktion War Magic : "när du använder din åtgärd för att kasta en cantrip , du kan göra ett vapenangrepp som en bonusåtgärd. " (PHB s. 75, betoning av min) Med det här alternativet kan du skräpa bort dina skador, svänga för staketet med ditt svärd, sjunga bort glatt hela tiden, och allt ganska snabbare än om du hade väntat tills Bard 14.

svaret ges 28.11.2015 22:40