Klaraste vattenstranden nära Aten (Grekland)

5

Vilka är de mest praktiska stränderna nära Aten (Grekland) som är 2 timmar eller mindre för att komma till? Allt jag bryr mig om är vattnet klart. Dvs. om jag slutar en tur i Europa och har 3 dagar att blåsa. Finns det något där jag kunde flyga till Aten och vara på stranden om 2 timmar? Det är svårt att räkna ut Grekland, på grund av alla öar och inte göra riktiga Google-sökningar.

    
uppsättning Frank Visaggio 08.05.2015 05:04

3 svar

6

Ön Euboea (grekiska: Εύβοια, Evvia) köravstånd från Aten. Faktum är att den huvudsakliga staden Chalcis (eller Chalkida) (grekiska: Χαλκίδα, Halkida) är ungefär 1 timme från Aten, enligt google maps . Ön är utspridda med stränder, varav några är helt fantastiska. För mer inspiration, här är en topp 5-lista från den grekiska reporteren , och här är Visit Greece sidan på Chalcis . Nedan visas ett exempel på marknadsföring av en strand i Evia, med grattis på den grekiska reporteren :

    
svaret ges 08.05.2015 11:39
1

Angistri island ligger 55 minuter från Piraeus hamn med en flygande delfin. För tidtabeller och priser, se här . Jag har ingen personlig erfarenhet för att vara ärlig, men att titta på flickr-bilder ser rent ut! Bara mina 2 cent; -)

    
svaret ges 08.05.2015 22:08
0

Saken med det klara vattnet i stränderna nära Aten är att de flesta hör till Saronikosbukten eller Evoikosbukten. Den första är allmänt bortskämd av varven, raffinaderierna, alla skepp som går in och ut ur den stora hamnen i Piraeus och alla andra industrier i bukten.

Den andra är inte bortskämd, men gör ett relativt stängt hav där hälften av de måttligt rika atenerna håller sina havstugor och huvud till varje helg. Jag tror att stranden närmast Aten och inte i vattnen i dessa två gulfs är Psatha och Porto Germeno , två närliggande stränder.

De är i det mycket renare vattnet i Korinthiska viken. De är 1 timme från Aten (googlemaps). Du kan hitta familjer av varje Balkan-etnicitet som barberar högt där (vilket är inte så illa som det har en folksy aspekt i det) men överallt är vattnet fantastiskt där, kallt och kristallklart.

    
svaret ges 10.09.2017 16:39