In Antares Dawn, vem är Cynthia?

5

I det första kapitlet i Michael McCollums klassiska Sci-fi-roman, har Drake och Wilson Antares Dawn a href="http://www.smashwords.com/extreader/read/12503/6/antares-dawn"> följande konversation på väg till Admiralty-byggnaden:

"How is that young lady of yours?" Wilson asked as the driver maneuvered the car into the heavy traffic headed for Homeport.

"Cynthia? She's fine, sir." Drake gestured at the overnight bag. "I was hoping for a chance to see her this trip."

Some unidentifiable emotion flashed across Wilson's features. "Sorry, Captain, but you won't be on the ground that long."

Jag antog att Cynthia var Drakes fru, men jag är nu halvvägs genom boken, och han verkar utveckla ett kärleksintresse för en annan kvinna. Jag gjorde en textsökning av boken och dess sequels , men Cynthia nämns aldrig igen. Det verkar inte finnas något omnämnande av detta problem på Internet.

Så, vem är Cynthia? Finns vi senare i boken (kanske med ett annat namn?) Eller var den passagen bara ett enormt skarpt tillsyn av författaren att någonsin ingen har någonsin märkte innan?

    
uppsättning BlueRaja - Danny Pflughoeft 07.02.2012 00:15

1 svar

3

Jag kan bekräfta att Cynthia aldrig nämns igen, och hennes existens tycks inte störa Mr Drake i hans ambitioner att göra noll- g jiggy-jiggy med " mycket önskvärt " och " lithe-bodied " Miss Bethany Lindquist några sidor senare.

Att Cynthia kallas sin "unga dam", det faktum att hon knappt förtjänar en mening, det faktum att Drake accepterar en offworld-postering utan att ens behöva samtala med henne, direkt efter att hon inte har sett henne i nästan ett år skulle allvarligt föreslå att hon är enstaka flickvän och ingenting mer.

Utanför universum kallades Michael McCollums mor Cynthia . Karaktären var nästan säkert avsedd för att namnge-kontrollera henne, på ungefär samma sätt som flera av de fartyg + karaktärer som nämns någon annanstans i romanen (Starship Catherine , Elizabeth Esperanza, Robert H. Goddard och Bethany Patricia Lindquist) är alla uppkallade efter medlemmar av författarens familj inklusive hans fru, barn och farmor.

Om orsaken till att han bestämde sig för att göra sin mamma till en portside floozy, skulle du behöva fråga Dr Freud.

    
svaret ges 16.03.2014 03:12