Finns det någon original trilogikonst som säger att Anakin måste komma från Tatooine?

29

Finns det några referenser från de ursprungliga Star Wars-filmerna (före den sena 1990-specialutgåvan om det spelar roll) som skulle kräva att Anakin Skywalker skulle vara från Tatooine?

Jag var förvånad över att prequelsna hade kommit från Tatooine, för om det var Vadars dräkthuvud hem så verkar det mycket dumt att dölja sin son där med sina släktingar i närheten av en gammal man som delar ett efternamn med Vader tidigare Jedi Master.

Jag menar om Vader kunde använda de enorma resurserna i imperiet för att sprida sonddroider över tillräckligt många system för att få ett skott på Rebelbasen på Hoth, det verkar som att han skulle vara villig att gå i samma mängd försök att bekräfta om hans barn föddes och var han / hon kan vara.

Jag har sett argumenten som försöker förklara varför Vader aldrig skulle vilja gå tillbaka till Tatooine, hur en planet är fortfarande en ganska stor plats, och hur Obi-Wan antagligen bara gick "Old Ben", men när du ha en hel galax för att arbeta med det verkar konstigt att ta risken. Så jag undrar om den verkliga anledningen till att vi hittar Anakin på Tatooine beror på att Lucas hade lagt in sig med de ursprungliga filmerna.

    
uppsättning Adam Wuerl 27.09.2011 13:41

4 svar

18

Obi Wan säger samtidigt att han förklarar till Lukas att han hade tagit sin far från [Tatooine]. Nu var det Blu Ray-versionen, men det verkar inte redigeras i.

Your uncle told you, he didn't hold to your fathers ideals. He thought he should have stayed here and not gotten involved.

Detta klipp är dåligt, men visar citatet

    
svaret ges 04.03.2012 04:47
25

En av de saker som framhävs i böckerna är att flera Jedi som släppte slaget gömde sig på platser där mäktiga Sith / Dark Jedi hade dödats. Yoda gömde sig till exempel på Dagobah eftersom en kraftfull Sith hade dödats där. Det fanns något om den kvarvarande kraften av ondskan kvar där som kunde hålla Jedi dold från visionerna hos kejsaren och Darth Vader.

Templet på Yavin IV, där rebellerna hade sin bas under episod IV, var en annan sådan ond plats där en kraftfull Sith hade dödats, vilket var en annan anledning att kejsaren inte kunde hitta sin bas.

Medan det inte finns något i kanon som jag kommer ihåg, skulle en annan möjlighet vara att en kraftfull Sith hade dödats på Tatooine, vilket gör det till en idealisk plats för ObiWan att ta Luke i att gömma sig.

En annan möjlighet att välja Tatooine skulle vara att det inte var en planet i Republiken eller senare Empire. Det var under kontroll av Hutts. Det skulle gå långt för att hålla dem gömda från vilken datakälla som riket skulle kunna övervaka.

Och ännu en möjlighet är att Anakin / Darth Vader visste hur mycket ObiWan hatade att vara på Tatooine. Han kan se den som den sista platsen ObiWan skulle kunna gå till.

En annan teori kan vara att Tatooine på grund av sin mor skulle vara en plats för dåliga minnen för Anakin. ObiWan kan se det som en plats där Vader kan vara ovillig att gå till.

Och ja, jag kastar bara teorier där ute. Ingen kanon för att säkerhetskopiera någon av dem verkligen.

    
svaret ges 27.09.2011 21:41
10

Från den ursprungliga filmen vet vi att Luke bodde med sina släktingar. De verkar inte ha mycket i vägen för pengar. Det verkar därför troligt att de inte flyttat runt om någon tid. Det verkar rimligt att Anakin skulle vara från Tatooine, med all denna information.

    
svaret ges 27.09.2011 14:49
3

Jag tror att du kanske saknar något med den här frågan: I den ursprungliga kanonen - eller i "kompletterad" kanon, har vi ingen anledning till att Vader ens vet att han har ett överlevande barn. Inte först i alla fall. Kom ihåg att i den ursprungliga första filmen korsar Leia och Vader vägar inom två eller tre scener från början. Vi ser dem skildras som Leia Organa och Lord Vader. En, senatorens dotter, den andra senatorens nemesis, eller nära nog till den. I slutändan kommer Leia att avslöjas som Lukes syster i "tredje" filmen, men just nu ger de ingen aning om något förhållande, även om de självklart känner varandra. I så fall vet Vader henne att vara dotter till Senator Organa, inte sitt eget blod. Om hon i slutändan kommer att vara känd för att vara trolig stark i Force ser vi ingen indikation på den tanken än. Så då kan Vader misstänka att något är konstigt, han får inte misstänka att han fortsätter saken vidare som sin troliga far. Och när vi ser att Vader känner igen en närvaro, har han inte känt på en stund, det verkar han som om Obi-Wan Kenobi, inte Luke. Faktum är att i den första filmen interagerar bara Luke och Vader knappt; Jag tror att den enda gången de kommer nära varandra alls är ... när de flyger omedelbart ovanför Death Star. Vi ser dem båda på Death Star före flykten till rebelllägret, men det mesta av den tiden förföljer Vader Obi-Wans närvaro, så han kanske inte har differentierad Luke som annorlunda ... än.

Vi ser äntligen Luke och Vader duell i den andra filmen; det är då vi lär oss att Vader sannolikt är Lukas far. Ändå hade vi inte lärt oss om Anakin Skywalker och Darth Vader var samma person då; Obi-Wans uttalanden ljuger inte om förhållandet, men de avslöjar inte heller mer än Obi-Wan kan stå. .. Du kommer ihåg att Luke är oerhört missnöjd med Obi-Wan i den tredje filmen när Luke och Obi-Wan träffas efter Yodas död. Även blandning av de båda kanonerna presenterar inte exakt en konflikt. Vader visste att Padme var gravid med sitt barn; han vet också att hon dog för att Emporer berättade för honom och för att han inte kan känna hennes närvaro. Han vet dock inte att hon föddes innan hon dog. Att Padme hade tvillingar verkar vara en överraskning för Obi-Wan och Yoda; men vid den här tiden är de redan långt ifrån Vader, så han kan inte känna närvaron av två spädbarn som är starka i kraften.

Det här visar i grunden att Anakin Skywalker troligen inte trodde att titta på Tatooine för sin son eftersom han inte vet att han borde. Han tror att Padme och alla barn som hon kanske har borrat är redan döda.

    
svaret ges 07.11.2013 10:55
Senaste kommentarerna

Vi visste att det fanns en möjlighet till en. Lucas skrev till akademin när The Phantom Menace kom ut och skrev in honom och sa att för Obi-Wan att stanna kvar där han är för det var identiteten för Anakin ... Det finns en möjlighet till ett namn som skiljer sig från den som används i någon Star Wars-bok. Berättar Story Story om att ett kall som Wookiee-föräldrar får låter som Luke Skywalker eller Darth Vader? Wookiee var bara det verkliga identifieringsidealet för dem som är födda och uppvuxna i... Läs mer