Är det möjligt att försöka uppmana Mont Blanc i slutet av april / början av maj?

3

Jag planerar för närvarande att arbeta en skidsäsong från december 2016 / april 2017 i Frankrike en timme bort från Chamonix. I slutet av skidsäsongen skulle jag vilja göra något minnesvärt för att avsluta min tid som arbetar i Frankrike.

Jag tänkte på ett möjligt toppmöte i Mont Blanc, är det möjligt under april / maj eller är det bättre att göra detta under hösten?

(Jag vet att fitness spelar en stor roll i det möjliga toppmötet, men jag frågar om det är möjligt att försöka ett toppmöte i slutet av april / början av maj)

Detta skulle innebära att Aiguille du Midi Cable Car kommer till 3842m och försök sedan en 2 dagars topptur med en guide.

    
uppsättning TechHero 08.09.2016 11:02

1 svar

2

Enligt den första Google-träffen länken , är den rutt du beskriver den "kosmiska vägen" "och det står **** Den ideala perioden är från mars till september (beroende på förhållanden) **. Så svaret på frågan är ja.

Men den här vägen är också mycket mer teknisk än standardvägen (se texten), förutom uthållighet behöver du också bra teknik på branta glaciärer och med isaxlar behöver du alpinupplevelse.

    
svaret ges 08.09.2016 11:21