Finns det en motsvarighet till "The Man in Seat Sixty One" för bussresor?

21

När jag vill lära mig om tågresor för ett visst land eller en region, går jag först till webbplatsen Mannen i sittplatsen nittionde . Det listar de viktigaste linjerna, järnvägsbolagen och beskriver rullande materiel samt att ha tidtabell och prisinformation.

Tyvärr finns det ibland inga tåg och man måste ta en buss (landsvägsbuss). Finns det en webbplats där ute som täcker bussresor runt om i världen på samma sätt som Seat61?

    
uppsättning Peter Hahndorf 23.12.2011 16:03

4 svar

10

Jag håller med Ankur att det inte finns någon enda resurs för bussresor, så jag lekte med idén att skapa en. Tänk på vad det skulle ta och hur man gör det jag insåg, det är ett alltför stort projekt för en person. Så om inte en grupp eller en hel grupp arbetar på det i en Wiki-stil, skulle det inte fungera. Så jag kasserade tanken.

Men när jag tänkte på innehållet för webbplatsen kom jag ihåg att Lonely Planet guiderna brukar ha en ganska bra del på busstransporten. Jag tittade i några av mina enkla landguider och jämförde det med vad de har online.

Det visar sig att de har en anständig busstransportsektion för varje land. Så genom att gå till www.lonelyplanet.com/ landnamn / transport / getting-around och sedan till "Bus & spårvagnssektion får du mycket användbar information om att resa på bussar i det landet.

Det är inte perfekt, men det är en bra start.

    
svaret ges 28.12.2011 20:19
11

Det här svarar inte precis din fråga, men Jag tror inte att du hittar en enda centraliserad resurs .

Det finns naturligtvis en anledning till varför det är mänskligt möjligt att sammanställa en resurs som Seat 61. I många länder är tåg antingen nationaliserade ( mest länder) - antingen helt eller lika i Storbritannien där infrastrukturen nationaliseras men tågoperationerna inte är. Oavsett hur infrastrukturen drivs, drivs tågtjänster antingen antingen av ett enskilt företag / offentlig organ eller av ett företag som är ett oligopol på grund av den berörda kapitalen och den begränsade karaktären av järnvägsnätverket "resurs".

Bussföretag i de flesta länder är däremot mer löst reglerade än tåg eller till och med andra sektorer som flygbolag. Dessa kan fortfarande vara en handfull i Europa och Nordamerika, men det ögonblick du kommer till Asien blir saker mer komplexa, eftersom du bokstavligen hittar dussintals företag som arbetar. Dessutom, till skillnad från tåg- och flygbolagens bokning och schemaläggningssystem, som i stor utsträckning är datoriserade, är det inte alls busstjänster i många länder som gör det svårare att sätta ihop en central resurs.

Du skulle hellre vilja fråga bussschema och informationsresurser för enskilda länder eller regioner du är intresserad av.

REDIGERA : Jag har nyligen kommit över denna webbplats som heter Busstationen . Den innehåller inte djupgående artiklar och guider som Seat61 gör, men för många länder har den webbplats / bussoperatörslistor. Inte den trevligaste platsen på dina ögon men! Bättre än inget jag skulle säga om du fortfarande kan se upp busscheman online. En sak att notera kan vara att i delar av världen, bussoperatörer som erbjuder online bokning / scheman kan vara dyrare och du kan också hitta billigare operatörer när du är i landet.

    
svaret ges 27.12.2011 01:56
4

En ny webbplats har dykt upp på marknaden som nyligen heter BusBud . Det listar scheman och låter dig boka biljetter i många länder runt om i världen. De täcker förmodligen inte "hål i väggen", men det är det bästa jag har sett.

Ansvarsbegränsning: Jag är inte ansluten till BusBud, men en av utvecklarna är aktiv på denna sida.

    
svaret ges 01.09.2016 18:22
1

Eftersom ett annat svar har lagts upp under namnet BusBud , skulle jag vilja lägga till två andra resurser som jag använder för att hitta bussrutter. Jag har testat det på två små kända busslinjer mellan Basilicata-regionen i Italien och Rom och Fiumicino flygplats i Rom och båda överträffade.

  • BusRadar är en bussresesökmotor som endast är aktiv i Europa från och med nu. Åtminstone i vissa länder (Tyskland säkert) erbjuder de också alternativa tåg och Blablacars som alternativa förbindelser.
  • Rome2Rio söker efter anslutningar med stort sett alla transportmedel och därmed inte begränsat till bussförbindelser, men du kan bara titta på bussar. Webbplatsens täckning är över hela världen, men du kan inte initialt ange dina resedatum.

Naturligtvis är ingen av dessa platser komplett när det gäller att fånga alla linjer, om du letar efter en viss väg hjälper det också till att gå till Google eller titta på avsnittet "Get-there" i din guidebok (LP är mycket bra). Inte heller någon av platserna är på något sätt jämförbar med Man in Seat Sixty One .

    
svaret ges 02.09.2016 13:56