Har jag installerat en jordstång nära mitt lätta inlägg för att skydda mot blixtnedslag?

0

Vi har ett mycket gammalt hus, som har haft en gammal körning av elektrisk kabel (2-tråd) från källaren ca 40ft till en lampa som inte har använts. Den gamla kabeln har kopplats från och den nuvarande planen är följande:

  • Använd den gamla raden för att dra in en ny kabel i källaren
  • Lägg till en ny 13: e brytare (20A) i panelen för den här raden
  • Kablarna kommer att vara utomhus 12/3
  • Kabeln kommer att vara begravd 18 tum inuti PVC (eftersom den går genom en trädgård och det kan bli framtida grävning)
  • Lampan kommer att ha ett GFCI-uttag, en rörelsedetektor och en lampa ansluten
  • Körningen kommer att fortsätta till garaget som för närvarande inte har några lampor eller utlopp (en annan 12 eller så ft)
  • Lägger till ett GFCI-uttag, sedan några LED-strålkastare till garaget.

Min huvudfråga är detta - jag hade en klient med utomhuslampor får blixtnedslag och steka saker på sitt kontor (som 8k i utrustning). Är det klokt att lägga till en ny jordstång nära utomhuslampan? (inlägget är för närvarande trä, men någonting kommer att ersättas med metall)

    
uppsättning solenoid 25.09.2017 18:49

1 svar

2

Du kan sätta en ordentlig markstång där om du verkligen vill, och knyta den med jordsystemet. Det finns ingen begränsning på jordning, det du inte kan göra är att knyta neutralt till marken.

Nu ... Varför sätter du GFCI-försäljningsställen överallt, utomhus inte mindre? GFCI-enheter utför mycket dåligt utomhus och det kommer att bli ett underhållshuvudvärk.

Du har bara en krets, så du behöver bara en GFCI-enhet . Om detta kommer som en överraskning för dig är det här en bra tid att bli utbildad. Spara dig en förmögenhet på lång sikt.

Och sätt det inomhus. Så det är ute av vädret.

Om du är enkel, sätt i en GFCI-brytare. Annars kan du köra EMT-ledningen från servicepanelen till en närliggande plats (som precis bredvid panelen) och passa i en stållåda och en billigare GFCI-dämpare eller liveface-mottagare där. Det kommer att positionera det för att ta blixten i stället för dina dyra saker.

Utomhuskretsen får matas av det, och du använder vanliga behållare hela tiden. Om kretsen har goda skäl bör du kunna bekräfta GFCI-skyddets effektivitet med en facktester.

    
svaret ges 25.09.2017 19:23