Är avkommorna från Wild Card-varelser också Wild Cards?

6

Om en varelse är ett Wild Card, är det också ungt Wild Cards, eller blir de bara Wild Cards när de har mognat?

    
uppsättning altazu 24.05.2012 12:14

2 svar

10

Om något är ett Wild Card eller ett Extra är en fråga om spelplot och historia, inte om den fiktiva spelvärlden. Det är helt möjligt att ha vuxna Rocs som är Wild Cards precis bredvid andra vuxna Rocs som är Extra, så länge det är meningsfullt för mötesdesignen. Standard Roc i boken råkar vara ett Wild Card, men det är inte en regel att de måste vara. (Ditto, inte alla goblins måste vara Extra.)

En varelse eller NPC är ett Wild Card om du, som DM, avser att de ska vara en stor utmaning. Tumregeln för huruvida du ska göra något vildt kort eller inte, är om du vill att tärningen ska bestämma om de överlever eller besegras av spelarna, så kan du göra dem till ett vildt kort. Om du tänker på att varelsen ska gå ner är de ett Extra även om statistiken i boken säger att de är ett Wild Card.

Är detta i huvudsak en viktig karaktär i sig, eller en speedbump? Viktiga tecken kommer ofta (men inte alltid) att vara Wild Cards, medan speedbumps är alltid Extra.

Så, är dessa unga Rocs tänkt att göra en otäck kamp och ha en bra chans att överleva möter PC-gruppen? Då är de Wild Cards. Om de unga Rocsna bara är avsedda att vara kanonkoder (även om det är kraftigt kanonfoder) som gör kampen mot den vuxna Roc mer utmanande, så är de Extra.

    
svaret ges 24.05.2012 19:59
3

Detta är inte uttryckligen omfattas av reglerna, men min tolkning som en GM är som följer.

Ett vildt kort är tuffare att lägga ner, med tre sår snarare än det som en extra har. De är också mycket mer kapabla med sina Egenskaper och Färdigheter, eftersom de har en Wild Die med alla sina rullar. Kom ihåg att göra någonting ett Wild Card ökar chansen att lyckas från 50 till 75% med en d6 och Target Number of 4, vilket är en signifikant ökning.

På grund av ovanstående skillnader tror jag att det beror på varelsen du pratar om och om du ger avkomma mindre statistik än sina föräldrar när de växer upp.

Fråga dig själv om det är vettigt för en bebis att få de tre såren. Är den vuxna varelsen ett Wild Card eftersom det generellt är tänkt att vara en super otäck, och är barnet redan otäckt eller är det sött och fluffigt tills det växer upp. Om det är otäckt från födseln skulle jag göra avkomman ett Wild Card, men minskar även deras statistik tills de är fullvuxna. Om inte, då skulle jag starta dem som ett Extra, och göra dem till ett Wild Card när de fyllde mognad.

    
svaret ges 24.05.2012 12:52