Finns det ett vanligt sätt att blockera solljus från ett icke-rektangulärt fönster?

3

Jag är inte en DIY hem reparation kille men jag är praktisk med verktyg. Jag har ett halvcirkelformat fönster med en diameter på ca 6 meter. Det ligger precis ovanför mitt hemmakontor. På eftermiddagen lyser solen ofta genom fönstret och gör en fantastisk bländning på skrivbordet och gör datorns skärmar svårt att se (på grund av den höga kontrasten).

Min fråga: Finns det ett vanligt sätt att blockera solljus från ett icke-rektangulärt fönster? Skrivbordet ser ut genom fönstret och jag skulle vilja behålla det på så sätt. Problemet är ett par timmar på eftermiddagen. Helst skulle skuggan vara något genomskinlig för att blockera solen.

Detta måste vara ett vanligt sett problem. Några förslag på var man kan köpa en lösning som jag kan installera mig själv?

    
uppsättning Micah Siegel 21.11.2010 23:24

5 svar

4

de gör dragspel till tyg i halvcirkelformat

länk

    
svaret ges 14.03.2011 15:42
2

Den vanligaste lösningen jag har sett på detta är anpassade planeringsluckor. Jag har sett dem bygga dessa typer av persienner för nästan vilken form som helst; Halvcirkeln är en mycket vanlig form för plantageluckor. Prissättningen beror vanligtvis på de material du väljer och storleken på fönstret.

    
svaret ges 22.11.2010 01:41
2

Jag kan tänka på några saker som kan fungera:

 • En markis. Det finns på marknaden som har en elmotor på dem, och du kan styra inifrån, så du kan lägga ut den eller ta in den efter behov. (du vill inte lämna dem hela tiden, eftersom stora vindar eller snö kan vara ett problem ... även om det är är metallmarkiser som är avsedda att vara kvar hela tiden, men de är inte så vackra) Tyvärr fungerar inte alla stilar bra för sen eftermiddagssol, där solen är låg i himlen, men de gör 1/4 sfär som kan komma ner tillräckligt långt för att blockera solen för en 1 / 2-fönstret.

 • Plantage shutters, som Shane nämnde - min pappa hade de som hade justerbara louvers att släppa in mer / mindre ljus, och de splittrades över & botten så att han bara kunde stänga av den övre eller nedre halvan av fönstret ... men väl, de skulle sannolikt vara rektangulära, och du skulle bara stänga över hela öppningen, vilket kanske inte är det bästa utseendet.

 • Fönsterskärmar. Inte felskärmar - Jag är inte säker på vad jag ska kalla dem. De var mycket populära i Nederländerna. Det är en träram, med ett sträckt material över det, normalt något dekorativt som spets (eller virkade? Min mamma är alla vita, men det finns bilder som är lite stickade in i den). Du satte den i fönstret ... de var dekorativa, men de hjälper också till att blockera solen. Du kan göra en ram som passar in i fönsteröppningen, sträcka någon form av dekorativt tyg över det och sätt sedan in det i fönstret eller ta ut efter behov.

 • ... och när jag försökte hitta ett bättre namn på skärmarna lyckades jag på något sätt snubbla över saker som kan vara exakt vad du letar efter ...

  Om det är en perfekt halvcirkel (du kanske kan trimma det, men det kan se ut som skit)      länk

  Och om det inte är, anpassade persienner:      länk

  (Det är möjligt att det finns andra företag som gör dem, men jag hittade också en hel del patent för solskenor, så det kan vara ett begränsat antal leverantörer).

      
  svaret ges 22.11.2010 02:58
  2

  Jag har nyligen löst ett liknande problem genom att bygga en anpassad stopppåsar. Den totala kostnaden var omkring $ 75, inklusive matchande gardinpanel som används för klädselväven.

  Mät först fönstret och räkna ut de mått du behöver täcka. En överlappning på 2-3 tum på varje sida borde vara tillräckligt.

  Därefterskär1/4"plywood i form och gör en ram av 1x2 s. (Observera fönstrenas dimensioner på plywooden som referens.) Jag slutade göra en inramad design - en yttre sektion med en cutout-inset.

  Bestämvarduvillplaceraknapparna.Dukommerfaktisktattskruvaigenominsatspanelenförattmonteradenpåytterramennärduharstoppatden.Dukanklistrapåknapparnaefteråtförattgömmaskruvarna.Jagglömdenästanattnämna-dubehövertygtäcktaknappsatserförattfåknapparnaattmatcha.DukanfådempåWalmartförungefär$1vardera.

  Tid för uppstoppning! Köp en elektrisk häftpistol för detta. Jag slutade använda ca 1200 häften. Tre lager av batting och ett lager av tyg senare kommer dina händer att tacka för att du spenderade $ 30.

  Dukommernogaattavslutaryggenmedettvitttygsådetserinteutsomskitfrånutsidan.Jaganvändedetöverblivnafodretfrånpanelenförmörkläggningsgardinsomanvändesförattkläddauppvalanceboxen.(Jagladeocksåtillenskruvimittenförenstödtrådfördenlilla$3Walmartgardinstången-denvarkonstrueradföratthaettmittstöd,menfönstretformadeintedet).

  Installera valanceboxen med hjälp av metallfästen och väggankar (eller helst skruva på knoppar om de är på rätt plats).

  Använda verktyg:

  • Sladdlös borr / skruvmejsel
  • Sticksåg
  • Elapparat
  • 18 ga. pneumatisk brad nailer
  • Varmlimpistol
  svaret ges 10.03.2011 17:33
  1

  För något "av hyllan" behöver du köpa en blind som är lite bredare än sex meter och passar den "utanför" fönstret, vilket kanske inte ser väldigt fint ut eftersom du får en rektangel över din semi cirkel.

  Du kan göra ett par fönsterluckor som du kan lägga ut, men om fönstret verkligen är halvcirkelriktigt skulle de vara lite svåra att hänga.

      
  svaret ges 21.11.2010 23:55