How håller jag mina pengar säkra i Japan?

8

Jag ska snart resa till Japan. Jag har blivit tillsagd att Japan är ett mycket centralt centrerat samhälle och inte varje plats kommer att acceptera kreditkort, därför borde jag bära kontanter. Min resa kommer att vara väldigt mobil så jag kommer inte alltid ha tillgång till ett hotell säkert och jag kommer troligen att behöva bära pengar till hands.

Vilka steg kan jag vidta för att minska riskerna med att transportera massor av pengar med mig?

    
uppsättning David Grinberg 01.03.2017 23:44

4 svar

11

Om du bor i ett vandrarhem runt andra utlänningar, följ de typiska råden för att hålla kassaskydd genom att inte visa den, håll den på din person, det vanliga. På gatorna och på kollektivtrafiken är chansen att bli rånad försvinnande liten och du kan bara behålla den i din plånbok om du vill.

Som sagt är Japan bara "kontantcentrerad" i den meningen att det är normalt att betala allt från måltider till flygbiljetter med kontanter. Det är inte några backwater där kreditkort aldrig har sett tidigare. Du kommer att kämpa i de mindre barer och kaféer och i de mer lantliga områdena. Men samtidigt accepterar många platser, inklusive hotell, större barer och restauranger samt de allmänt förekommande 7-11 butikerna, och det finns gott om bankomater, varav de flesta accepterar utländska kort. Om du bor nära större stadscentrum behöver du inte ha en stor mängd pengar med dig, bara tillräckligt för att överleva några dagar.

    
svaret ges 02.03.2017 00:50
5

Eftersom Japan är ett kassabaserat samhälle, behöver du betala kontant. Du kan också lägga yen på ditt ICOCA-kort, eftersom du kommer att vara mobil. Jag har lagt ner webbsidan nedan.

länk .

Ditt ICOCA-kort är ett pass som du kan använda när du reser runt i landet, Även om det är ett "säkert" land, har jag fått min telefon stulen här, det är säkrare än andra länder, men inte lulled till en falsk känsla av säkerhet. Folk är människor vart du än går.

    
svaret ges 21.03.2017 08:09
2

Säkerhet bör inte vara en stor angelägenhet i Japan, eftersom det finns liten våldsbrott mot individer där. Ta bara dina normala försiktighetsåtgärder: sätt pengarna i en plånbok och håll din plånbok på ett säkert ställe, helst i fickan (och ta hand om din ficka!); blinka inte dina pengar runt; försök att hålla dina väskor i sikte på trånga ställen. Efter att ha gjort dessa bör du vara bra.

Jag har en gång haft över 20 000 yen pengar direkt i min ficka i Tokyo och varit helt säker, men det kommer jag självklart inte att rekommendera. Var inte som jag!

När det gäller Japans kontanta centricitet, accepterar många små matsalar (till exempel street-restauranger och katsudon-platser i street) faktiskt endast kontanter och Suica / PASMO. Alla större närbutiker (7-11, FamilyMart & Lawson), större restauranger och i stort sett alla detaljhandeln tar kreditkort (JCB och Visa, ibland MasterCard och American Express), även om många kunder föredrar pengar. Således, om du vill, behöver du inte ha så mycket pengar på dig ändå. Omkring 10 000 yen av pengar borde vara mer än tillräckligt för dig.

    
svaret ges 21.03.2017 18:10
0

Se om du kan hitta en kopia av avsnittet "Cool Japan" på pengar: länk

Jag kommer ihåg att titta på det och det var ganska vanligt att japaner bär omkring 40 000-70 000 ¥ ($ 400-700) i sin handväska eller plånbok.

Det sägs att ett kreditkort accepteras på många, många ställen .... så oroa dig inte. Om du behöver pengar, gå bara till närmaste postkontor (som också är en bank) och ta ut lite pengar.

    
svaret ges 22.03.2017 23:28