Vad var fönsterkonstens betydelse för Hedwig i Split?

6

Minor-ish spoilers framåt.

I Split (2017) försöker Casey övertyga Hedwig, den 9-åriga personligheten hos Kevin, för att hjälpa henne ut ur rummet hon är fängslad i, för att Hedwig verkar avslöja platsen av ett fönster. Men till hennes besvikelse avslöjs det att fönstret bara är ett par ritningar.

Allt som Kevins personligheter gör, och till och med själva orsaken till deras existens, är på grund av det missbruk han gick igenom som barn. Denis, till exempel, "kom i ljuset" på grund av Kevins stränga behov att hålla allt obefläckat och rent. Hedwig verkar vara det coolt barnet Kevin önskar att han var.

Det finns extra tonvikt på fönsterritningarna; de påverkar även plottet. Därför kan de inte vara som andra slumpmässiga ritningar av Hedwig. Han tog till och med extra arbetet med ritning ett slutet och ett öppet fönster för att ytterligare simulera en riktig.

Varför tog Hedwig ett fönster? Vad var dess betydelse för honom? Jag föreställer mig att det hade något att göra med sin barndom, som att vara jordad i ett fönsterfritt rum, som en ensam infångning. Eller det kan vara mindre komplext. han ville ha ett normalt ljudande rum, en som kunde ha en bandspelare förutom fönstret.

Har detta någonsin tagits upp av regissören Shyamalan, eller någon annan? Jag kunde inte hitta något av några enkla sökningar.

    
uppsättning M.A.R. ಠ_ಠ 23.04.2018 20:36

0 svar