Do piloter ständigt ökar hyttens höjd avsiktligt?

7

Är det sant att vissa piloter ökar kabinhöjden något för att lugna ner potentiellt störande passagerare av säkerhetsskäl? Till exempel fotbollsspelare som just har vunnit ett mästerskap.

    
uppsättning ECJCZ 15.11.2016 00:49

3 svar

13

Jag har aldrig hört talas om detta "trick" som används eller rekommenderas, även om gränserna för vad jag har hört är ganska begränsat till USA: s kommersiella luftfart.

Om du klättrar kabinen från vanliga 8000 till 10.000, är inkrementell vinst i "sömnig" faktor lite men inte så mycket. Om du klättrar upp det över 10 000, då kan du "uppmuntra" några av de mer trötta / berusade / äldre människor att gå somna, men nu är du i riken för att fungera utanför normala rutiner, och du måste börja Med tanke på saker som piloterna måste vara på syre kan flygvaktarna bli "trött" snabbare än passagerarna gör, vem som helst som är äldre eller i dålig hälsa kan börja drabbas av konsekvenser och då finns det företagspolicyer och nationella bestämmelser att överväga.

Om du hyser hytten över ca 14 000-15 000 "beroende på ditt specifika flygplan, kommer du att sluta aktivera de automatiska passagerarsyramaskarna, och nu har du några seriösa" em "splainin att göra! (# 1, det är en massa arbete för underhåll för att packa om dem, och flygplanet är jordat tills de gör det och # 2 du öppnar dig själv för alla möjliga problem om du fortfarande har en lång väg att flyga i hög höjd för att få till din destination!)

Jag kommer att gissa att i flyghistoriens historia har denna typ av trick förmodligen använts vid någon tidpunkt, men möjligheten till obehagliga frågor i linje med "okej, berätta för mig igen, du gjorde < strong> vad exakt ??? " till vilket det bästa tillgängliga svaret är i linje med "um, ja det, ah, verkade som en bra idé vid den tiden, herre ..." är väldigt hög.

Jag skulle verkligen inte rekommendera det.

    
svaret ges 15.11.2016 01:39
7

Inte att någon kanske inte har försökt det, men det skulle vara en uppenbar dålig idé, vilket sannolikt leder till motsatt reaktion.

Ett av de största symptomen på hypoxi är aggression:

Behavioural changes. The person may become more verbally and physically aggressive. They may also have issues with disinhibition (ie. “socially unacceptable” behaviours). *

Lägg till till det:

Difficulties with executive functioning , such as reasoning, judgement, initiation and impulsivity.

och dina problem kan bli värre.

* Brain Foundation Victoria Ltd Hypoxia informationsblad [.pdf]

    
svaret ges 16.11.2016 19:40
-1

Ja, det är sant att vissa piloter gör det för den exakta anledningen. Om du bokstavligen frågar om det någonsin händer, kommer du att ha svårt att hitta dokumentation, så jag kan bara berätta vad jag har hört från en professor i luftfartsskolan som har hävdat att jag har gjort det av den anledningen som askaren beskriver.

När jag var på college, berättade en av de professorer som skulle flyga på universitetets vägnar om en tid som han gjorde för att få basketlagret att lugna sig.

Huruvida det fungerar, vet jag inte, och jag har aldrig gjort det heller, eller vill jag för att det är oetiskt.

    
svaret ges 15.11.2016 01:46