Varför behövs Moana för att leverera hjärtat?

12

I Moana handlar det om en huvudperson (Moana) som återvänder hjärtat till Te Fiti för att ... förhindra världens slut. Här är händelsernas ordning:

  • Långt innan berättelsen stjäl Maui hjärtat och förlorar det och det faller i havsvatten.
  • Då Moana är ett barn trycker havet på hjärtat till ön, precis i Moanas händer.
  • Moana är omedelbart distraherad, så hennes mormor tar och lagrar hjärtat.
  • Moana blir äldre, ön är i fara, Moana tar hjärtat, går för att hitta Maui, de återvänder tillsammans och hjärtat hjälper Moana hela tiden.

Så först levererar havet först hjärtat till Moana, sedan följer hon hela vägen till Te Fiti och fortsätter att hjälpa henne hela vägen.

Varför ska inte havet bara leverera hjärtat till Te Fiti istället?

    
uppsättning sharptooth 09.12.2016 14:16

1 svar

12

Enligt legenden var det underförstått att Maui, som stal hjärtat, fick sätta hjärtat tillbaka. Maui hade inget intresse av att göra detta. Havet valde Moana att övertyga Maui för att det skulle kunna berätta att hon skulle vara nyfiken nog att underhålla den oceaniska resan som hennes stam (och sannolikt andra stammar) övergav, och hon hade sin vattendyrkande mormor som påverkar henne.

Maui försökte leverera stenen, men han inser inte att lavamonet var ön utan stenen.

Havet, som är lavamonsterets naturliga vattenfiende, kunde inte ha kunnat övertyga Tefiti för att lugna ner tillräckligt länge för att noggrant placera stenen tillbaka.

Det tog Moana att sätta två och två tillsammans och genomföra handlingen med lämplig kommunikation på ett lugnt sätt. Moana råkade bara vara där för att göra detta, eftersom hennes underförstådda jobb var att eskortera Maui. Hon inspirerade istället honom.

    
svaret ges 10.12.2016 21:15