Så länge ska jag vänta på att sätta på vattnet, efter att jag limmade mina rör ihop?

1

Varmvattenledningen från min varmvattenberedare till huset kom bara ifrån varandra för att nyligen skjuta vatten överallt, så jag klistrar på delarna och väntar några timmar och slår på vattnet. Några minuter senare slår det av igen. Jag bytte ut några delar idag, primerade och limmade rören ihop och samma sak hände igen. Jag har väntat ca 3 timmar båda gånger så har det hänt, tror du att jag måste vänta längre? Det har också varit ca 30 grader.

Är jag för snabb på vattentillförseln?

    
uppsättning Dusty580 24.01.2015 01:15

1 svar

2

30 grader Fahrenheit är lite kall för glad PVC-limning, IMHO. Du kanske vill applicera lite (icke-öppen flamma, med tanke på lösningsmedlen) värme till fogen innan du limar och medan det härdar. Var också helt säker på att röret är torrt, annars använd "fukttolerant" PVC-lim (vanligtvis blå.)

En temperaturintervall på 40-100 grader F rekommenderas av limtillverkaren . De noterar att det Det är möjligt att få en stark ledning under frysning, men den längre tid krävs. Om du kan värma det säkert gör du det. 6 timmars härdningstid anges för din rörstorlek och temperatur; som kan förkortas till en timme över 60F (förutsatt att vattentrycket är under 180 PSI ....)

Jag ser allvarligt ifrågasätter att använda PVC alls i varmvatten service - det är vad CPVC är gjord för, och jag har personligen använt varmt vatten för att böja PVC-rör. Om du kan låna verktygen från någon, skulle jag faktiskt titta på att ersätta så mycket av det som är lättillgängligt med PEX, dessa dagar.

    
svaret ges 24.01.2015 04:20