How kan jag konvertera monster från D & D 3.5 till d20 Modern?

8

Vilken typ av problem skulle jag få på om jag ville samordna några D & D-3,5 varelser till en D20 Modern-inställning? Jag tittar mest på djävlar, demoner och några av de astrala varelserna.

Kommer sådana varelser sannolikt att behöva återbalansera, eller ska jag kunna komma undan med att kasta in dem med få om några förändringar?

Alternativt finns det något existerande material som beskriver dessa slags varelser som är gjorda specifikt för d20 Modern?

    
uppsättning Matthew Scharley 29.01.2011 09:14

1 svar

7

Systemen är väldigt lika. För din speciella fråga måste du överväga några saker.

  • Magic är sannolikt inte lika vanligt, så att Magic och Cold Iron skador motståndet ofta är motsvarande DR 5/- . Även om du kör ett spel med en spelarkastare kommer de aldrig att bli lika kraftfulla som en D & D-guide (börja med att subtrahera 3 nivåer).
  • Massiv skada är en viktigare regel, och mycket närmare hemmet. Det är inte en platt 50 för alla medelstora varelser, det är nu vanligtvis karaktärens konstitution modifierare. Så om den snabba hjälten med 12 Con tar 15 poäng skada måste hon göra Fort spara eller gå direkt till -1 . En demon som kan göra 45 poäng skada vid ett slag är nu mycket dödlig.
  • Läkning är hårdare. Tecken är vanligtvis begränsade till first aid med ersätter 1-10 HP, naturlig vila eller operation (vilket kräver nedetid). Om du inkluderar helande hjul, kom ihåg att de inte inte kommer att motsvara en cleric (Börja med att subtrahera 3 nivåer).

Så i allmänhet behövs en liten ombalansering, men inte en fullständig omskrivning.

Det finns två böcker som innehåller ett rättvist antal möjliga varelser för dig.

svaret ges 29.01.2011 14:01