Hur är det väder som vanligt i november i Palawan, Filippinerna?

0

Jag planerar att besöka Palawan, på Filippinerna under de närmaste dagarna. Jag är bara lite oroad över vädret, det verkar som att den våta säsongen inte är över ännu. Även om det officiellt är tänkt att sluta i oktober.

Väderprognosen visar fortfarande dagliga regn och åskväder.

Har någon varit där runt den här tiden? Jag kommer ihåg den här delen av landet som drabbades av en svår tyfon förra året runt den här tiden.

Väderföredrag på webben är alla ganska förvirrande med mix och match recensioner.

Vissa lokalbefolkningers (eller senaste resenärer) insikter skulle vara mycket uppskattade.

    
uppsättning Sam 18.11.2014 07:26

3 svar

2

Svaret på detta kommer att variera från år till år, det kan du se Wikipedia och den officiella Filippinernas turism webbplats klimatsidan båda säger att regnperioden är maj till oktober. Även om du också kan se på Wikipedia-sidan att en hel del regn faller i november och december (beroende var du är).

Vidare kan du se på Weatherbase-sidan för Puerto Princessa det regnet släpper i november, men inte så mycket riktigt:

391.133

Så medan november kan vara tekniskt ur regnperioden är det ingenstans nära torr. Men det borde verkligen vara ett problem, regn tenderar att vara ganska flyktig. Det kan vara åskväder med stort regn men de tenderar att röra sig ganska snabbt, klimatet är varmt nog, det är inte så irriterande att det är en jämn regnskur. Chansen är att du får lite bra solsken någon del av tiden och några imponerande åskväder. Du kan också allmänt se (och för en riktigt bra storm, känna) väderbytet, så gott om tid att komma inomhus.

När det gäller tyfoner var det ett stort i början av november förra året (Haiyan / Yolanda) och du kan se från denna Wikipedia sida som stora tyfoner har slagit så sent som december de senaste åren. Men eftersom tyfoner reser in från havet i en generellt västerutriktning får du gott om varning innan någonting träffar Palawan.

Sammantaget skulle jag inte oroa mig för det, det beror på vad du planerar att göra. Normalt nederbörd kommer inte att störa så mycket av någonting (folk är vana vid det). Även om jag förmodligen skulle försöka undvika att vara i en båt om det är en närma åskväder. Du har tillräckligt med tid att reagera på inkommande tyfoner. Det är kanske inte den bästa tiden att besöka om du är dödad på att baka på en strand hela dagen, men det finns gott om saker att göra där som inte är knuten till att det är bra väder.

Fullständig information: Jag har aldrig varit i Palawan, det här är baserat på min erfarenhet på andra håll i Filippinerna och information från internet.

    
svaret ges 20.11.2014 02:17
1

Vädret är väldigt oförutsägbart, men i allmänhet är november ganska bra att resa på Filippinerna. Det är sen regnperioden men regn är enstaka tillfällen. Soligt men blåsigt. Regnigt, såvida det inte är klart om det finns en överhängande tyfon.

    
svaret ges 04.03.2015 12:55
0

Normalt i november månad skulle regnperioden vara över; men det kan vara mycket oförutsägbart numera på grund av klimatförändringen. Jag är från Filippinerna men jag har inte varit i Palawan än. Du kan kolla in den här länken för att se en sexdagars prognos uteslutande inom Palawan-regionen.

    
svaret ges 26.06.2015 12:24