Finns det ett 3G Sim-kort som är användbart i både Japan och Kina?

8

Jag kommer till Japan och Kina nästa månad. Eftersom jag inte vill aktivera dataroaming på min bärare på grund av den höga laddningen, vill jag köpa lokalt SIM-kort med 3G-dataplan som är billigt och användbart i både Japan och Kina.

Var och hur kan jag köpa dem? Jag bär en iPhone 4.

Jag förstår att jag kan köpa kinesiska SimCard 3G med dataplan i Kina , men tyvärr med det SimCard kommer med många restriktioner för vilken webbplats jag kan bläddra och vilken sida jag inte kan. Finns det något annat bättre alternativ?

    
uppsättning Graviton 19.03.2013 04:59

2 svar

6

Om du köper något SIM-kort i Kina har du åtkomstbegränsningar.

Om du köper ett kontantkort i Kina eller Japan kommer du inte att kunna flytta data i ett annat land för någon rimlig mängd nmoney. Anledningen är att de allra flesta kunderna bara vill köpa ett kort för den marknaden.

Ironiskt nog kommer du att ha större lycka utomlands att köpa ett sådant kort. När det gäller internationell roaming kan du exempelvis köp en i Storbritannien för 8 pund per dag. När det gäller brandväggen får du ingen garanti för att det kommer att fungera. Jag använder en kontrakt från Hutchison i HKG och kan på något sätt komma åt alla normalt blockerade webbplatser när roaming i Kina, men ingen leverantör kommer att annonsera detta med risk för att bli blockerad.

Så om du inte kan hitta ett erbjudande utomlands måste du köpa en i varje land och chansen är att du inte kommer att kunna kringgå brandväggen. Om du inte får en VPN-tjänst och kopplar dig till den.

    
svaret ges 19.03.2013 08:04
2

När jag var i Japan den här tiden förra året var det inte möjligt att köpa ett 3G SIM-kort i Japan för icke-bosatta.

Det enda alternativet verkar vara att hyra ett kort på flygplatserna, vilket inte var ett billigt alternativ.

    
svaret ges 21.03.2013 16:58