Bring en ovillig varelse Tillbaka till livet

14

En fiende fick händerna på lik av en av mina partimedlemmar och vill ta honom tillbaka till livet. Jag kollade de vanliga sätten att öka död, reinkarnat eller uppståndelse men ingen av dessa verkar fungera eftersom karaktären inte är villig att komma tillbaka. Finns det ett annat sätt att tvinga honom till?

    
uppsättning ruedi 06.03.2018 09:02

1 svar

18

Alla standardhöjder för typ av höjd död innehåller klausulen som ämnet måste vara villig att returnera. Detta tillåter en individ som vill vara död, oavsett om de i allmänhet gillar att vara döda eller bara för att de inte gillar den som försöker höja dem, att förbli död. Emellertid har ämnet endast mycket begränsad information om ett försök att höja dem från de döda:

Revivification against One’s Will

A soul can’t be returned to life if it doesn’t wish to be. A soul knows the name, alignment, and patron deity (if any) of the character attempting to revive it and may refuse to return on that basis.

Om Johnny McEvil, tillbedjan av Asmodeus, försök att återuppliva ämnet, kunde de rimligen neka det samtalet. Om fienden tar kroppen till en neutral eller godinriktad präst som ska höjas, kan emellertid emellertid inte ha någon aning om att de faktiskt fortfarande befinner sig i deras fiendens kopplingar - den olyckliga prästmannen kan luras eller till och med magiskt domineras (eller annars styrs) och de hade ingen väg att veta. Raise Dead skulle återställa ämnet i ett mycket dåligt tillstånd och i inget skick för att kämpa för sina fångare - så länge fienden kan göra en oavsiktlig eller ovillig 9: e nivå, präster, gör vad de vill, och ämnet skulle vara villigt att återvända i vänliga förhållanden, finns det en livskraftig plan.

Alternativt kan Miracle eller Wish användas för att åstadkomma en uppståndelse som bryter mot den normala regeln och tillåter inget motstånd från ämnet. Användningen av dessa stavar på detta sätt är in i GM fiat territorium, men det är inte vildt orimligt att de kan användas för att uppnå vad du vill.

    
svaret ges 06.03.2018 10:21