Vad ska jag göra med dessa gamla cleanouts?

1

För tre år sedan hade jag ersatt mitt hus septiktank, och killarna satte in nya reningar eftersom de inte kunde hitta de ursprungliga. Tja, av en slump hittade jag just dem: begravd under ca 6 "av smuts och stenar ungefär två meter från huset.

Vad ska jag göra med dem? Överge dem eftersom det nu finns nya cleanouts? Eller lägg till några PVC-risers för att göra dem tillgängliga på betygsnivå? Om så är fallet, hur ska jag ansluta det gamla gjutjärnsröret till ett nytt 3-tums PVC-rör? En no-hubkopplare fungerar inte eftersom det exponerade gjutjärnsröret är flänsat.

    
uppsättning iLikeDirt 27.02.2017 23:04

2 svar

2

Min personliga stil är att lämna dem 6 "djupa med noggrant placerade årliga blomsterbäddar ovanpå dem - ge dem sängar stenväggar, om du vill, och dokumentera käften ur det. Men om du hellre vill förlänga dem till ytan:

Dessa pluggar har rörgängor, så en PVC till MPT-adapter i rätt storlek verkar vara den uppenbara lösningen för att ansluta PVC till dem.

Jag tror att årliga blomsterbäddar kanske inte fungerar så bra i öknen - idéen är att ha en ytfunktion som kartlägger undersidan av intresse. Du behöver en blickboll där, säg. Denna metod är föremål för förlust av dokumentation och / eller minne.

Ett "handhål" skulle vara ett annat tillvägagångssätt. Lämna pluggarna på plats och förlänga åtkomsten till ytan. Du kanske känner dem som sprinklerventil-lådor - en bottenlös låda med sidor och lock, i plast eller betong.

    
svaret ges 28.02.2017 02:38
0

Jag skulle föra dem till klass du aldrig vet när de kommer att bli en livsparare i en nödsituation för rörmokare.

    
svaret ges 07.03.2017 18:17