Skulle jag justera mötesutmaningen för datorer med skadans immunitet?

14

Nyligen blev två av mina PCer drabbade av lycantropi (av Wererat-sorten). Enligt Monster Manual förvärvar karaktärer med lycantropi skadorna immuniteterna hos deras respektive lycanthrope (bland annat statistik). Immunitet mot bludgeoning, slashing och piercing från nonmagical, non-silvered vapen är en ganska stor fördel som inte annars är bakad för att möta värden.

DMG är ganska mamma på detta; ska jag ändra erfarenhetsvärdena för möten för att ta hänsyn till detta? * Om så, hur ska jag?

Och självklart, "det är upp till DM" är ett förebyggande antagande här. Jag är DM och jag letar efter inmatning.

* Obs! Det här är osannolikt att det faktiskt inte är nödvändigt i min grupp, eftersom de har tillgång till ta bort förbannelse och brukar använda den före nästa äventyr. Men det är en giltig fråga som inte verkar besvaras på annat sätt.

    
uppsättning Polisurgist 21.05.2016 00:27

4 svar

7

Detta är knepigt. Jag är faktiskt typ av förtjust i Monster Manualens förslag om att datorn blir en DM-kontrollerad karaktär om de omger förbannelsen (åtminstone tills den lyfts). Eftersom det inte är din ursprungliga fråga, låt oss faktiskt gräva runt och se om vi inte kan få svar.

Min första bedömning är att vi måste se över de regler som presenteras i Monster Manual for Lycanthropes. Om du öppnar dina sånger till sidan 207 ser vi den gröna rutan som heter "Player Characters as Lycanthropes" på den.

Första stycket lyder:

The character gains the lycanthrope's speeds in nonhuman form, damage immunities, traits, and actions that don't involve equipment. The character is proficient with the Lycanthrope's natural attacks, such as its bite or claws, which deal damage as shown in the lycanthrope's statistics. The character can't speak while in animal form.

Detta låter faktiskt bekant. Om du vänder tillbaka till Druid i spelarens handbok och tittar upp Wildshape kommer du märka att formuleringen är exakt densamma som Wildshape-förmågan, vilket betyder att om vi inte omfamnar förbannelsen och därmed mastar shapeshifting, så är vi bara måste oroa sig för möten på fullmånen som blir justerade.

Så, gut svaret säger "Nah, du är bra." Men , låt oss låtsas att vi är vanliga datorer och gå "Sweet, shapeshift!" och omfamna det.

Som sagt tidigare har du helt och hållet möjlighet (som jag föreslår!) att ta kontroll över den justeringsskiftade datorn tills de är läka. Det löser problemet direkt.

Men eftersom vi kommer att begrudgingly komma in i mekanik, kör en Lycanthrope i skiftad form (baserat på en människa) ca 3,5 CR, alla berättade. Du kan lägga till i sina klassnivåer, och vi kallar det förmodligen en 5,5 CR när de flyttas (jag antar nivå 2-datorer). Så, du behöver definitivt några stötar.

En sådan sak är en ömtålig balansering i ett hemspel, men ditt mål är att börja ställa in dina möten till deras nivå. Fortsätt och bygg varje möte som vanligt, men räkna de infekterade datorerna som ett steg högre än den avsedda svårigheten för mötet. Om din fest är 4 nivå 2 och två har lycantropi, bygga mötet på 500 XP-budget - 200 för de oinfekterade datorerna och 300 för de två infekterade datorerna (150 xp / tecken är "hård" för nivå 2) och köra mötet. Håll ungefär 100 XP eller så om monster i reserven (detta kommer sparka till Dödligt) för att dyka upp om sakerna är för lätta, men var redo att minska saker på samma sätt (-2 AC från alla monster eller -5hp är vad du " Du måste få mötet på-flyget justerat för att ringa tillbaka trycket).

Du måste springa några möten så här för att börja ställa in svårigheten, och jag rekommenderar också att du trycker på de infekterade datorns förmåga att styra sig själva. Wererats är notoriskt klepto, åtminstone i mina spel, liksom otäcka, smutsiga lilla varelser. Det finns en viss punkt där de kommer att få nackdel med Charisma-kontrollerna, och en annan där jag tycker att det skulle vara okej att börja missgynna deras visdom sparar också, om de försöker motstå vad som nu är deras natur.

Glöm inte att människor inte gillar Lycanthropes. Det finns grav konsekvenser - vanligtvis wererat / varg / vad-du-jägare - vem ska leta efter att hitta wererats skulking runt staden. PC: n är också troligen lite oroande att vara runt medan de är förbannade också, men det är bara sekundära tankar för smak.

    
svaret ges 21.05.2016 16:53
1

CR-beräkningar åt sidan, det här är en fråga som har ett mjukt svar.

Vad skulle vara roligare?

Om dina spelare är jazzed om att vara wererats så låt dem lägga sig för lite och njuta av den nyfunna immuniteten. Därefter kan du börja justera fiender (de börjar bära försedda vapen, etc.) när ordet kommer ut. Du kan också spela upp de negativa aspekterna av lycantropi så att spelarna måste bestämma sig för att bota sig själva om det innebär att de förlorar sina kampfördelar.

Om inte tecknen är mycket låga, är skadaimmuniteten faktiskt inte så kraftig, barbarer har motstånd om de raser (och om de går björnvägen på 3: e nivå täcker den nästan alla skador) som kan hjälpa nästan lika mycket. Så du kommer nog inte behöva justera mycket för möten för att fortfarande känna sig balanserad.

Kom bara ihåg att intelligenta varelser har tillgång till samma metoder för att besegra wererater som datorer gör (silvering vapen, förtrollande vapen för att vara magiska, använda gift eller eld osv.) så att dina datorer inte skulle känna att de bara kan gå in i ett monster rum utan rädsla.

    
svaret ges 25.05.2016 17:38
-2

Lycantropi (om du låter dem styra sig) är en ENORM effektförstärkning för alla tecken. I tidigare utgåvor fanns något som heter Level Adjustment (LA), vilket för en lycanthrope innebar att de var effektivt 2 nivåer högre än deras totala klassnivåer. Huvuddelen av detta är att din nivå 4 var-råttan skulle vara upp till 5 när han fick tillräckligt med exp för en icke-LA-karaktär för att komma till nivå 7 och vid planering av möten skulle en DM ta sin faktiska nivå + LA = Effektiv nivå , och använd det för att beräkna CR, etc.

I 5e LA gjordes bort med, men bonusarna från lycantropi kvarstår, så jag skulle hantera dem på ett liknande sätt. Räkna dem som 2 nivåer högre än de faktiskt är när du planerar möten.

Observera att om någon av festen är råttor och andra inte är det en stor skillnad i makt som kan leda till att samma möte är trivialt mot varratorna medan de "normala" datorerna får en -shot.

    
svaret ges 21.05.2016 01:09
-2

nr.

Det finns många sätt att hantera en karaktär som får lycanthrope, men om du vill tillåta en låg nivå karaktär att fortsätta spela en lycanthrope i en fest, förvänta dig inte att möten ska balanseras. Karaktären själv har immunitet mot nästan alla skador som kommer att utföras av NPCs på den nivån. Om du gör mötena betydligt hårdare, kommer allt som händer att de vanliga datorerna dör medan den lever.

Lycanthropes behöver speciella jaktpartier att gå efter dem, och det är fortfarande sant när de är datorerna. Kanske en fest av clerics och trollkarlar sätter ut för att förstöra det onda. Eller kanske är det en grupp prästerskap som gör allt de kan för att hålla den enda kämpen i stan som har ett försilvrat vapen som lever och kämpar. Banditer som du stöter på kommer förmodligen att springa för att rädda sina liv. Bönder i en stad kan bandas ihop för att knyta upp monsteret.

När du kommer in på högre nivåer är det inte så mycket ett problem, men på lägre nivåer är det enkelt att kasta hårdare möten på festen, inte det rätta svaret.

    
svaret ges 25.05.2016 19:17